De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK

De jongerenraad van Voorschoten pakt door

Algemeen Regio nieuws

Het is 22 april 2023 als Sander Douw in de Voorschotense Krant zijn hersenspinsels over de relatie tussen jongeren en politiek deelt. De drempel voor jongeren om tot de politiek toe te treden is volgens Sander ongelooflijk hoog. De drempel veroorzaakt door de stoffige ruzies tussen ‘oudjes’ én door de hedendaagse cancelcultuur. Gelukkig heeft Sander dan al een idee om de drempel te verlagen voor de jongeren in Voorschoten. Hij heeft namelijk het idee om een jongerenraad op te richten. 

Het bleef niet bij een idee. Sander pakte door en stelde een team samen om de jongerenraad te realiseren. Een team bestaande uit Miguel Boersma, Mylène Trippenzee, Stan Perel en de ontbrekende factor in de foto, maar tegelijkertijd ook de onmisbare schakel in het geheel, Stefani Buenrostro. 

Raadsleden gezocht
Het team is de afgelopen maanden enthousiast te werk gegaan, maar merkt ook dat meerdere handen lichter werk zouden maken, waardoor ze nog steeds opzoek zijn naar teamgenoten! Ben jij of ken jij iemand van tussen de 18 en 25 jaar die zich wil inzetten voor zichzelf en andere Voorschotense jongeren stuur dan gerust een mailtje naar: jongerenraadvoorschoten@gmail.com. Samen kunnen we veel bereiken.

Alettahof
Dat we samen veel kunnen bereiken bleek ook wel uit de eerste maanden van de jongerenraad. Niet alleen ging het team enthousiast te werk, maar ook werd het initiatief enthousiast ontvangen. Zo wilden diverse gemeentelijke organen en ambtenaren in contact komen met de jongerenraad en gaf activiteitencentrum Alletahof de jongerenraad een plek om samen te komen.

Iedereen mocht vragen stellen en domme vragen bestonden er niet


Debat met een biertje
Ook werden er al concrete resultaten behaald. In aanloop naar de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen heeft de jongerenraad de handen ineengesloten met de Voorschotense Krant, Stichting Katapult en het Wapen van Voorschoten, om een politiek debat voor jongeren te organiseren: ‘Een debat met een biertje’. Het debat was druk bezocht, er waren zeker een aantal jongeren en het voldeed aan het belangrijke doel van Sander om de drempel te verlagen voor jongeren. Dat bleek goed gelukt, want laagdrempelig was het debat zeker. Iedereen mocht vragen stellen en domme vragen bestonden er niet. Hierdoor schroomden ook een aantal echte Voorschotense jongeren niet om de microfoon te pakken en de politici met vragen te bestoken. Weer een winst.

Rapport met resultaten enquête
De meest recente winst moet nog gevierd gaan worden. De winst? Het uitbrengen van een rapport. Een rapport aangeboden aan de gemeente met de resultaten van een enquête onder de Voorschotense jongeren. Een groot aantal jongeren ventileerden hun mening.

De jongerenraad verzamelde de data en schreef een advies uit voor de gemeente. De viering van de winst zal zich voltrekken op 28 februari, wanneer het rapport aangeboden wordt aan wethouder Hubert Schokker.

De jongerenraad is voornemens om te fungeren als schakel tussen de gemeente en de jongeren in Voorschoten. Als je vragen hebt aan of over de jongerenraad, dan kan er altijd gemaild worden naar: jongerenraadvoorschoten@gmail.com.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42