Deelnemers Voorschotenloop 2023. Foto: PR
Deelnemers Voorschotenloop 2023. Foto: PR

Laatste kans om in te schrijven voor De VoorschotenLoop!

Algemeen

Wanneer je nog mee wilt doen met De VoorschotenLoop op zondag 24 maart moet je er snel bij zijn. Je hebt tot en met zaterdag 23 maart om je online in te schrijven via www.voorschotenloop.nl. Op de dag zelf kun je in de kantine van Voorschoten’97 tot een half uur voor het begin van de afstand nog een startnummer bemachtigen voor deze lenteklassieker van het Zorg en Zekerheid Circuit.

Wethouder Hubert Schokker schiet om 11.00 uur de deelnemers aan de 10 kilometer en de 10 Engelse Mijl van start. Vervolgens vertrekken om 11.15 uur de deelnemers aan de 5 kilometer. Door deze starttijden vlak achter elkaar te plannen, hoeven de lopers van de verschillende afstanden niet lang op elkaar te wachten bij de finish. De kosten bedragen 10 euro voor de 5 kilometer, 12 euro voor de 10 kilometer en 14 euro voor de 10 Engelse Mijl.

Op het huldigingsplein zorgt Blaaskapel Redelijk Onverantwoord voor een mooi onthaal. Hier vinden na afloop ook de prijsuitreikingen van de verschillende categorieën en het Kampioenschap van Voorschoten plaats. Wanneer je als inwoner van het dorp aanspraak wilt maken op deze titel, haal dan op de dag zelf een groene sticker in de kantine van Voorschoten’97!

GeZZinsloop

De GeZZinsloop is als eerste aan de beurt. De kinderen van 6 jaar tot en met 9 jaar gaan om 10.15 uur van start, gevolgd door de jeugd van 10 tot en met 12 jaar om 10.35 uur. Zij leggen een parcours van 1 kilometer af over de Richard Wagnerlaan, de Mozartlaan en het Schubertplantsoen. Wim van der Krogt, voorzitter van het Zorg en Zekerheid Circuit, verzorgt het startschot.

Deelname is gratis en voorinschrijven niet nodig. Kinderen kunnen hun startnummer ophalen op zaterdag 23 maart tussen 9.00 uur en 11.00 uur of op zondag 24 maart tussen 9.30 uur en 10.00 uur in de kantine van Voorschoten’97. Ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen gratis meelopen. Bij de finish wacht een mooie medaille, een heerlijk portie poffertjes en een kortingskaartje voor een plons in Zwembad Het Wedde.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 2 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 14 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 16 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 17 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 21 uur geleden