Afbeelding
Foto: Jan Schouten

Schrijf je in voor De VoorschotenLoop!

Sport Sport

Wil jij op zondag 24 maart meedoen met de 27ste editie van De VoorschotenLoop? Meld je dan snel aan via www.voorschotenloop.nl. In de kantine van Voorschoten’97 heb op de dag zelf je tot een half uur voor de start de laatste kans om je in te schrijven. De kosten bedragen 10 euro voor de 5 kilometer, 12 euro voor de 10 kilometer en 14 euro voor de 10 Engelse Mijl. 

Om 11.00 uur gaan de 10 Engelse Mijl en 10 kilometer van start. Wethouder Hubert Schokker schiet daarna om 11.15 uur de deelnemers aan de 5 kilometer op weg.

Het parcours van deze voorjaarsklassieker voert net als voorgaande jaren door de straten van Voorschoten, over het snelle fietspad richting Leidschendam en voor de lopers van de langere afstanden ook door het mooie Landgoed Duivenvoorde en Park Rosenburgh.

Kampioen van Voorschoten
Net als voorgaande jaren zet de organisatie ook de snelste inwoners uit Voorschoten op elke afstand in het zonnetje. Om in aanmerking te komen voor de titel Kampioen van Voorschoten moet je een groene sticker op je startnummer dragen. Je kunt deze op de dag zelf ophalen in de kantine van Voorschoten’97. Dit geldt ook voor iedereen die zich heeft ingeschreven als circuitloper van het Zorg en Zekerheid Circuit.

Bij de finish staan de vrijwilligers van Voorschoten’97 klaar om een polaroidfoto te maken van iedereen die over de streep komt. Deze foto krijgen de deelnemers als aandenken direct mee naar huis. Ook krijg je bloemzaadjes mee naar huis. Hierdoor kom je helemaal in de lentesfeer.

GeZZinsloop
De GeZZinsLoop is één van de hoogtepunten van het evenement. Bassisschoolleerlingen kunnen alleen of samen met hun vader, moeder, opa of oma de afstand van ongeveer 1 kilometer volbrengen. Super sportief én gezellig! Bovendien is de deelname helemaal gratis.

De kinderen tot en met 9 jaar starten vanaf Voorschoten’97 om 10.15 uur, daarna volgt om 10.35 uur de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar. Uiteraard staan alle kinderen opgewarmd aan de start. Om 9.50 uur vindt de warming-up plaats op het kinderplein, naast de kantine van Voorschoten’97. Bij de finish wacht een mooie medaille, een heerlijk portie poffertjes en een bon met korting voor Zwembad Het Wedde.

Vooraf inschrijven is voor de GeZZinsloop niet nodig. Op zaterdag 18 maart kun je je startnummer alvast ophalen tussen 9.00 uur en 11.00 uur in de kantine van Voorschoten’97. Dit kan ook op de dag van de loop tussen 9.30 uur en 10.00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42