Afbeelding

Antieke muziektent afgeschreven, flinke kritiek op nieuwe tent

Algemeen Regio nieuws

Dat was even wennen op Koningsdag. Geen oranje muziektent maar een gloednieuwe zwarte. De ruim 100 jaar oude antieke muziektent bleek onveilig en niet meer te restaureren. Voor veel Voorschotenaren meer dan pijnlijk. Maar deze nieuwe tent krijgt de handen ook niet op elkaar: wat een graftent, veel te donker en waarom is de oude niet gerestaureerd? 

“Na technisch onderzoek bleek dat de muziektent moest worden afgekeurd, het was onverantwoord om deze nog een keer te gebruiken”, zegt burgemeester Stemerdink. “Restauratie was ook niet meer mogelijk en de tent is vernietigd. De oude muziektent was al decennia niet gekeurd. Was dat wel gebeurd, dan hadden we wellicht eerder kunnen ingrijpen. Ik begrijp de emotie en ik vind het ook heel jammer maar ik ben nou eenmaal verantwoordelijk voor de veiligheid en die was in het geding.” 

De nieuwe tent is gehuurd. “Een tijdelijke tent dus zodat alle festiviteiten door kunnen gaan maar deze zwarte versie komt niet meer terug’, belooft ze. “Het zou een witte tent zijn, was ons gezegd, en daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik ga er maandag gelijk over bellen. En binnenkort gaan we met alle partijen om de tafel en kijken wat er mogelijk is voor de toekomst.”

Cultureel Erfgoed
Carlijn Gunst is voorzitter van de Oranjevereniging. “Ja heel jammer, de muziektent is toch een soort van cultureel erfgoed. Vorig jaar was de tent nog goed en heb ik me er veilig gevoeld, in de tussentijd is er blijkbaar iets veranderd.”

En dat klopt, vinden twee inwoners. Beiden hebben in diverse functies tijdens de intocht van Sinterklaas in de tent gestaan. ‘Blij dat deze tent stukken steviger is dan de vorige. Toen gingen wij met muziek en al bijna dwars door de bodem heen maar deze is wel heel erg donker!’

Nieuwe tent
Paul Bruijnzeels van La Casita en bestuurslid van de Ondernemersvereniging vindt dat vernietigen niet nodig was geweest. ‘We hebben mooie bedrijven in Voorschoten die hadden kunnen helpen.” De nieuwe tent vind hij ook niks maar “ik heb de burgemeester van de week nog een appje gestuurd over een andere tent op Markplaats. Daar reageerde ze verheugd op. We houden de vinger aan de pols!”

Beluister hier de interviews bij Sleutelstad.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Bejaarde man anderhalf uur vast in parkeergarage 12 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond na aanrijding op Admiraal de Ruytersingel 13 uur geleden
Afbeelding
Kom handballen bij HVV'70! 11 mei, 18:00
Afbeelding
Op hol geslagen os houdt hulpdiensten flink bezig 11 mei, 13:27
Burgemeester Stemerdink wist niet wat ze zag en maakte tientallen foto's.
Ook vanavond is het Noorderlicht te zien 11 mei, 09:35 1