<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Poetry in Songs-concert groot succes

  Cultuur

Afgelopen zondag 26 mei gaf het Voorschotens KamerKoor weer een succesvol concert. Ditmaal was de uitvoering in het Bondsgebouw. Het heel goed bezochte concert had als titel "Poetry in Songs", Weken van Engelstalige componisten als Barber, Thompson en Copland. De composities werden werden met verve en kennelijk veel zangplezier ten gehore gebracht.

Het bijzonder moeilijke Agnus Dei van Barber is eenvoudigweg hogeschool-zingen. De strakke hand van dirigent Nico Hovius leidde het koor op plezierige wijze door de moeilijke passages. De korte solo van Els Koek mag niet onvermeld blijven: met zuivere stem gaf ze met de hoge ces het Agnus extra cachet mee.

Het koor bewees met het stuk The Blue Bird, van Stanford) dat men landschappen kan schilderen met zang: De luisteraar zag voor zijn geestesoog het blauwe vogeltje over het stille bergmeer vliegen. Poezie!!! Trouwens, de compositie (componist Hovius) en tekst van het stuk "I shall not live in vain" was om stil van te worden: je leven is (al) zinvol als je een gevallen vogeltje terugplaatst in zijn nest. 

Als intermezzi was er de ingetogen en dan weer uitbundige harp, bespeeld door Janneke van der Vlugt. 

Een groot deel van het publiek bleef na de uitvoering even hangen voor een drankje. Ook dat hoort bij een rustig en prettig bezoek aan een concert in het eigen dorp. En ze kunnen niet wachten op een volgend concert van KamerKoor.


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten