Fotokunst van Maria Starke-Milko. Een impressie van het Beatrixkwartier in Den Haag (Foto: M. Starke-Milkó)
Fotokunst van Maria Starke-Milko. Een impressie van het Beatrixkwartier in Den Haag (Foto: M. Starke-Milkó)

Open Atelierweekend in Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vindt de achtste editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 200 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In Voorschoten doen Maria Starke-Milkó in het Cultureel Centrum en KiesKleur op Het Wedde 139 (Noord-Hofland mee.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars.

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren.

Openingstijden
Het atelier van Maria Starke-Milkó is op beide dagen gratis te bezoeken tussen 10 en 17.30 uur. U vindt er verrassend fotografisch werk dat bovendien ook nog vriendelijk geprijsd is. Bij KliesKleur dat op beide dagen van 13 tot 17 uur geopend is, vindt u presentaties van werken van leerlingen en kunstenaar/docent Karen de Groot.

Meer informatie
Meer informatie over het landelijk atelierweekend vindt u op landelijkatelierweekend.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 14 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 14 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 14 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 14 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden