<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Vele tinten groen in dit landschap van Marja Verschoor, dat is te zien aan de wanden van de Bibliotheek in Voorschoten. &nbsp;</p>

Vele tinten groen in dit landschap van Marja Verschoor, dat is te zien aan de wanden van de Bibliotheek in Voorschoten.  

(Foto: PR)
Kunst & Cultuur

Expositie ‘GROEN’ van VKK in Bibliotheek Voorschoten

  Cultuur

Van 7 oktober t/m 1 december exposeert de Voorschotense Kunstkring (VKK) voor de tweede keer dit jaar in Bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4. Het thema van de tentoonstelling is ‘GROEN’, het thema dat oorspronkelijk was bedoeld voor een expositie dit voorjaar in de vernieuwde Dorpskerk. Die werd in verband met de corona lockdown afgeblazen, maar wordt nu toch nog op een andere plaats in het dorp gehouden.

Aan de tentoonstelling doen mee: Albert-Jan Cool, Arnold Hoogendorp, Ella van Elck, Ina Versteeg, Marian Smit, Marja Verschoor, Miriam Ooms en Sonja van der Burg.

Vele tinten
Groen betekent vaak natuur. Dat blijkt ook bij deze expositie. Soms van dichtbij gezien: Ina Versteeg toont levensecht botanisch werk en Marian Smit benadrukt de kracht van een veldboeket. Maar we vinden ook een wijdere blik: Marja Verschoor wordt geïnspireerd door de vele groennuances in landschappen, terwijl Albert-Jan Cool in zijn twee werken over het project Ruigekade in Leiderdorp een landschap verbeeldt waarin voor de recreant een prachtige natuurlijke belevingswereld is geschapen. Daartegenover vormt Arnold Hoogendorps foto van een bouwvallige kas een protest tegen de afbraak van een natuurgebied. Bij Sonja van der Burg staat de lente centraal met verrassende situaties zoals een haas van toast met een salade als hoofd. En de twee werken van Miriam Ooms, in geel en blauw, intrigeren met diverse voorwerpen die samen toch één geheel vormen. Kortom een expositie die het waard is aandachtig te worden bekeken.

Te koop
De werken zijn tegen zeer redelijke prijzen te koop. Als u een werk wilt aanschaffen, moet u wel zelf per email (info@voorschotensekunstkring.nl) contact opnemen met de VKK. U kunt het betreffende werk ook pas na afloop van de tentoonstelling (1 december) in ontvangst nemen. Aangeraden wordt een claim zo snel mogelijk te leggen, want alleen de eerst binnenkomende claim kan worden gehonoreerd.

Informatie over de openingsuren van de bibliotheek vindt u op obvw.nl. Voor meer informatie over de expositie, kunstenaars en hun tentoongestelde en andere werk kunt u terecht op voorschotensekunstkring.nl.

De VKK is ook te volgen op facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten