Het Ben den Dungen Quartet trad afgelopen zaterdag op bij pjpj.
Het Ben den Dungen Quartet trad afgelopen zaterdag op bij pjpj. Foto: pjpj

Staande ovatie voor Ben den Dungen Quartet

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdagavond verzamelden zich rond de 140 muziekliefhebbers in het Cultureel Centrum voor een optreden bij Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) met het Ben van den Dungen Quartet. 

Ben van den Dungen op tenor- en sopraansaxofoon, Miguel Rodrigues, piano , Marius Beets, contrabas en Gijs Dijkhuizen, drums zouden oorspronkelijk de hoofdact verzorgen op het Piet Wezepoel Jazzfestival 2020 maar door Coronamaatregelen moest dit steeds uitgesteld worden. In plaats hiervan werd ervoor gekozen om afgelopen zaterdag de seizoensopening van PJPJ door dit professionele kwartet te laten plaatsvinden. 

Het werd een succesvolle avond met een staande ovatie van het publiek aan het einde van het concert. Ben van den Dungen betitelde deze jazztournee: ‘Tribute to John Coltrane’, met repertoire van deze legendarische saxofonist. 

Het kwartet opende de avond met ‘Like Sonny’, opgedragen door Coltrane aan de saxofonist Sonny Rollins; meteen werd duidelijk dat dit kwartet qua muzikaal niveau tot de top van Nederland behoort. Hierna volgden ‘Wise One’, ‘Afro Blue’, ‘Prison of Love’ (Billy Eckstine) en de swingende knaller ‘Moment’s Notice’. 

Na de pauze volgden ‘Nostalgia in Times Square’ (Charles Mingus), ‘Blue Train’, het knap slow-medium gespeelde ‘Mr Syms’, hierna ‘Angelica’ (Coltrane/Ellington) met een prachtige in oude stijl gespeelde pianosolo door Miguel Rodrigues en als afsluiting van de avond een zeer gevoelige en smaakvolle uitvoering van ‘After the Rain’. 

Voor meer info over PJPJ en de jazzconcerten zie: www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vinder rijbewijs neem svp contact op 6 uur geleden
Afbeelding
Zware fietsen niet meer welkom??? 22 sep., 14:27
Afbeelding
Samen een terrasje pikken! 22 sep., 14:24 1
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker geeft startsein Stoptober 22 sep., 13:52
Afbeelding
Intratuin Lisse trapt af met betoverende kerstshow 22 sep., 13:28 1