Een van de werken die Guus Hoffman exposeert in de bibliotheek
Een van de werken die Guus Hoffman exposeert in de bibliotheek Foto: Guus Hoffman

Guus Hoffman exposeert in de bibliotheek

Cultuur Kunst & Cultuur

Kunstenaar Guus Hoffman schildert al zo’n 10 jaar bij Hans de Buijn in Leiden. Nu krijgt de Voorschotenaar de kans om zijn werk in eigen dorp te laten zien. Van 29 september tot 22 november exposeert hij zijn schilderijen in de GalerieBieb in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. 

De afgelopen 12 jaar heb ik schilderijen gemaakt van uiteen lopende onderwerpen en in diverse stijlen en afmetingen’, vertelt Guus. ‘Meestal schilder ik met olieverf, af en toe aquarel. Olieverf vind ik prettig werken; het geeft de mogelijkheid om op je gemak aan een schilderij te werken of het te veranderen. 

Mijn onderwerpen variëren van realistisch tot non-figuratief. Een tafel met vaasjes en bloemen, de singel van Leiden, een reisherinnering, bekende Franse fotografen zoals Doisneau en Schall, de serie “Nederland van bovenaf”, enz. zijn mooie onderwerpen. 

Rothko of Piet Ouborg waren aanleiding om te experimenteren met kleuren en vormen. De Gulden Snede nodigde uit om vormtekeningen te maken en die te combineren tot meer abstract werk.

Wat ik in GalerieBieb laat zien, is een keuze uit de afgelopen twaalf jaar, het hangt er in of meer willekeurige volgorde.’

De expositie is te zien tijdens openingstijden van de bibliotheek. Meer info: obvw.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Instappen maar weer!!! 16 uur geleden
Afbeelding
Bezoek Berbice op 20 mei: Dag van het Kasteel 17 uur geleden
De sfeer zat er goed in bij de gasten en de chauffeurs.
Ook de 92e Autotocht was weer fantastisch! 20 uur geleden 4
De bewoners van het Geestwoningpad hebben zich verenigt. Van links naar rechts: Theo Meppelink, Rudi Broekhuizen, Vanessa Broekhuizen, Michiel van Ormondt, Frida Spruijtenburg, Marjan Osendarp, Martyn Smith.
Nieuwe bewonersvereniging Geestwoningpad 9 mei, 14:00
Afbeelding
Zomerstop bij voetbal of hockey? Doe mee aan de Zomer Challenge bij TV Forescate! 9 mei, 08:48