<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Wethouder Marcel Cramwinckel&nbsp;</p>

Wethouder Marcel Cramwinckel 

(Foto: Rita van de Poel)
Politiek

Wethouder Cramwinckel weer met ziekteverlof

  Politiek

Wethouder Marcel Cramwinckel legt zijn werkzaamheden opnieuw neer in verband met een binnenkort  uit te voeren nieroperatie.  Eerder deze maand werd hij met spoed geopereerd aan een acute blindedarmontsteking. ‘Daarvan ben ik goed hersteld  maar  bij het onderzoek is gebleken dat ook een nieroperatie noodzakelijk is, waarvan het vooruitzicht overigens goed is. Daarom heb ik in nauw overleg met het college besloten per direct mijn werkzaamheden opnieuw neer te leggen om me daarop voor te bereiden’, aldus Cramwinckel in een bericht aan de gemeenteraad. 

Afkomstig van het ministerie van Justitie en Veiligheid kwam Cramwinckel in juni 2018 voor D66 in het college met onder andere financiën in zijn portefeuille. Geen makkelijke taak in een tijd dat Voorschoten onder curatele van de Provincie stond. In de afgelopen vier jaar heeft hij ervoor gezorgd dat de financiën op orde kwamen en voor een ieder ook nog eens inzichtelijk werden. Ook werd onder meer het subsidiestelsel herzien,  het zwembad ‘gered’, een begin gemaakt met uitvoering van  een ambitieuze bouwagenda,  en een sportakkoord gesloten.

Het was ook een tumultueuze collegeperiode waarin wethouder Nanning Mol vertrok en werd vervangen door wethouder Paul de Bruijn, wethouder Monique Lamers aftrad en werd vervangen door wethouder Erika Spil. Burgemeester Bouvy-Koene moest aftreden wegens gezondheidsproblemen en werd vervangen door waarnemer Charlie Aptroot. In mei vorig jaar werd Nadine Stemerdink kroonbenoemde burgemeester. 

Met de vorming van een nieuw college zonder D66 zal Marcel Cramwinckel niet terugkeren als wethouder. ‘Ik had gehoopt als enige de volledige collegeperiode vol te kunnen maken’, zegt hij. ‘Dat is net  niet helemaal gelukt. Ik verwacht dat het nieuwe college er zeer binnenkort komt. Aan mijn wethouderschap, een prachtige periode, komt dan helaas een einde.’ Later deze zomer neemt Marcel Cramwinckel officieel afscheid.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten