Afbeelding
Foto: VSK

PvdA over prototype fietsenstalling: het is rommelig

Politiek Politiek

Vorige week signaleerde deze krant al het bijzondere prototype voor een verrijdbare fietsenstalling dat al twee weken door de straat zwierf en uiteindelijk voor Het Wapen bleef staan. Afgelopen maandag was het apparaat verdwenen maar vrijdag dook het weer op. Vaste bezoeker en PvdA-fractievoorzitter Arnold Posthuma viel het ook op. Hij stelde schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders over het apparaat. 

‘Met de terugkeer van de vrijdagmarkt naar de Voorstraat is het fietsenparkeerprobleem weer terug van weggeweest. Om dit probleem op te lossen is er sinds een paar weken een verrijdbare fietsenstalling gekomen. Deze fietsenstalling heeft- als we bewoners mogen geloven- de laatste weken door de Voorstraat gezworven. Het probleem van fietsen parkeren in de Voorstraat moet gewoon opgelost worden. Het beeld oogt en is nu rommelig en bewoners van de Voorstraat hebben er last van de fietsen die op verschillende plekken geparkeerd worden. Daar moet echt een structurele oplossing voor komen’, aldus de PvdA voorman.

Posthuma denkt dat de stellage wel erg lastig te gebruiken voor kinderen en ouderen. Ook vraagt hij hoeveel van deze fietsenstallingen in de Voorstraat gepland zijn. Daarnaast vindt hij het vreemd dat het apparaat midden op de Voorstraat staat waar mensen tijdens de vrijdagmarkt niet mogen fietsen en zelfs niet mogen lopen met de fiets aan de hand. Posthuma dringt bij het college van burgemeester en wethouders aan om snel met een duurzame oplossing voor het fietsparkeerprobleem in de Voorstraat te komen.

De redactie is vandaag nog wel even bij Het Wapen gaan kijken. Het prototype is weg. ‘Het staat nu aan de overkant op een parkeerplek’, wijst eigenaresse Mariette Mol. ‘Als ik het goed heb begrepen komen er in totaal vijf van deze stellages voor het fietsparkeren. Allemaal op parkeerplaatsen. En dat is best vreemd want wij als horeca mochten de terrassen niet uitbreiden omdat bewoners vreesden dat er te weinig parkeerplekken over zouden blijven.’ Het verhaal wordt vast en zeker vervolgd. 

Nieuws overzicht

Aat Stahlie draagt de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk. Foto Willem van der Graaf
Wilma Zoetemelk volgt Aat Stahlie op als nieuwe voorzitter van de VOV 11 uur geleden 7
GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 3 mei, 16:10 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1