Afbeelding

PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp!

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Voor wie wekelijks het centrum van Voorschoten bezoekt, zal het zeker zijn opgevallen: steeds meer winkelpanden staan leeg. Het biedt een troosteloze aanblik en nodigt niet uit. Het bedreigt de levensvatbaarheid van het centrum en daarmee de levendigheid in het dorp. Hoog tijd dat de gemeente in actie komt. 

De coalitiepartijen zouden van het centrum een speerpunt maken. De plannen bij de bibliotheek moesten plaatsmaken voor iets nieuws bij de Kruispuntkerk en er kwam een centrumvisie met vergezichten. In de praktijk is er de afgelopen jaren nog weinig gebeurd. De oplopende leegstand vormt ondertussen een directe bedreiging voor de toekomst van ons centrum, omdat het de cruciale sfeer en gezelligheid niet ten goede komt.

Het komende jaar staan in de gemeenteraad de behandeling van verschillende (uitvoerings)plannen over het centrum op de rol. Dat biedt misschien in theorie perspectief. Maar zegt nog niets over wat er nu gebeurt of moet gaan gebeuren. Dat is de reden dat de PvdA en GroenLinks vragen aan het College hebben gesteld: wat doet het College op dit moment om de leegstand tegen te gaan en wat kunnen we op korte termijn voor oplossingen verwachten?

PvdA en GroenLinks zijn ervan overtuigd dat een bruisend en sfeervol centrum de leefbaarheid van ons dorp ten goede komt. Het zorgt voor extra werkgelegenheid, biedt meer mogelijkheden voor ondernemerschap en vergroot de saamhorigheid. De gemeente mag dit niet op de lange baan schuiven, maar nu al alles in het werk stellen om het tij te keren.

Fractievoorzitters Arnold Posthuma en Albert Deuzeman: ‘Alle partijen in onze raad zien de leegstand als een probleem. Alleen kun je je afvragen of een iedereen de urgentie voelt en dezelfde wil heeft, om het nu aan te pakken. Dat levendige centrum komt er niet vanzelf. Wij vinden dat de gemeente in actie moet komen. Zodat ondernemers het vertrouwen krijgen om te investeren. De sleutel voor het oplossen van het probleem van de leegstand ligt in handen van de gemeente.’

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 12 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 13 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 15 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 19 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 19 uur geleden