Tennistoppers op TV Forescate gingen sportief met elkaar de strijd aan. Foto: TV Forescate
Tennistoppers op TV Forescate gingen sportief met elkaar de strijd aan. Foto: TV Forescate

Relaxed potje tennis op tennispark Forescate

Sport

'Gaaf! Zo'n prijs', winnen aldus broer Jelle en zus Lisanne Bunnig, beide jeugdspelers van TV Forescate. De prijs was ter gelegenheid van de loterij voor de nieuwe speelplaats op het tennispark, de Kidszone. Afgelopen voorjaar is de Kidszone in gebruik genomen, mede door de prachtige bijdrage van stichting Katapult mogelijk gemaakt.

De hoofdprijs, die bij de loterij hoorde, was een demonstratiewedstrijd met Lodewijk en Bastiaan Weststrate, beide voormalig Nederlands kampioen. Des te leuker was het dat Lisanne zich sinds begin september districtskampioen t/m 10 jaar van heel Nederland mag noemen.

De wedstrijd werd op centercourt gespeeld, nadat de laatste wedstrijden van de jeugdcompetitie waren gespeeld. Vanaf het zonneterras konden de aanwezige leden genieten van prachtig spel. Lodewijk speelde met Lisanne en Bastiaan met Jelle. Dus de oudste en de jongste met elkaar. Het werd een leuke 'strijd' met mooie rally's, waarbij de jongste van het stel regelmatig Lodewijk, inmiddels ook goed internationaal aan de weg aan het timmeren - hij staat 66e op de internationale ranglijst - aanmoedigde met 'Die heb je!'. De strijd ging gelijk op.

De broers Weststrate lieten natuurlijk ook af en toe leuke trucjes zien; door de benen spelen of volleren aan het net. Jelle en Lianne lieten ook prachtig spel zien. Trainer Marcel Kokshoorn was natuurlijk ook aanwezig om zijn pupillen te bewonderen.

Lodewijk en Lisanne wonnen uiteindelijk met 7-5. Naderhand boden Lodewijk en Bastiaan een heus goody bag aan met twee shirtjes voor Jelle en een trui voor Lisanne. Ook gripjes voor rackets en wat handige sportvoeding. Nu moet natuurlijk weer serieus getraind worden. Lodewijk vliegt binnenkort naar Spanje. Bastiaan is
herstellende van een hardnekkige blessure. Het leven van deze jonge topsporters gaat gewoon door!

Kom gerust op het tennispark kijken, 't Wassenaerlaantje 1, aan de Juliana van Stolberglaan te Voorschoten (net over het bruggetje vind je de parkeerplaats). Kijk voor tennismogelijkheden voor jong en oud op www.forescate.nl.

Wist je dat T.V. Forescate zeven dagen per week geopend is en beschikt over 8 all weather-, 7 gravelbanen en 1 mini-baan? Er wordt op verschillende niveau's getennist: op recreatief niveau met verschillende evenementen, maar prestatief niveau met diverse landelijke competitieteams. Ook voor de jeugd zijn er verschillende competitiemogelijkheden en trainingen. 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 14 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 14 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 14 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 14 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden