Foto: Hilgersom Producties
Foto: Hilgersom Producties

Kortebaandraverijen.nl organiseert virtuele kortebaan tijdens coronacrisis

Sport Sport

De redactie van Kortebaandraverijen.nl organiseert vanaf donderdag 26 maart de eerste virtuele kortebaandraverij ooit. De initiatiefnemers willen hiermee de zware periode tijdens de coronacrisis overbruggen door sportief vermaak te bieden aan iedereen die de drafsport een warm hart toedraagt.

De coronacrisis heeft het hele land lamgelegd. Sportevenementen staan voorlopig niet op de planning. Ook de start van het kortebaanseizoen dreigt uitgesteld te worden. En dat terwijl de liefhebbers juist nu meer dan ooit behoefte hebben aan wat sportief vermaak. De redactie van Kortebaandraverijen.nl, van het Leidse bedrijf Hilgersom Tekstproducties, wil graag iets doen. Daarom organiseert Kortebaandraverijen.nl een virtuele koers met 24 paarden. Welke paarden deelnemen, hebben de liefhebbers zelf in de hand! Via social media of een mailtje naar info@kortebaandraverijen.nl kan iedereen zijn of haar favoriete paard ‘inschrijven’. De voorwaarde is dat het paard in 2018 en/of 2019 heeft deelgenomen en minimaal één keer in de prijzen is gelopen. Uiteraard is slechts één inzending per persoon mogelijk.

Loting
Op dinsdag 24 maart 10.00 uur sluit de inschrijving. De 24 aangegeven paarden met de hoogste winsom in 2018 en 2019 doen mee. Echter, ook het aantal keer dat een paard is aangemeld is van belang bij de inschrijving! Hierdoor wordt het een mooie mix van succesvolle en populaire paarden. Vervolgens verzorgt de redactie de loting en plaatst een filmpje hiervan op Facebook. Het resultaat van de loting wordt ook direct geplaatst op Kortebaandraverijen.nl. Daarna mag iedereen (één formulier per persoon) meedoen aan een eenmalige TipCompetitie. De inschrijving voor de TipCompetitie sluit donderdag 26 maart om 9.30 uur.

Dat is ook het moment dat de kortebaan gaat beginnen! Op donderdag 26 maart klokslag 9.30 uur toont Kortebaandraverijen.nl de eerste confrontatie van de eerste omloop op Facebook. Om 15.30 uur volgt de tweede confrontatie. Dit ritme wordt vastgehouden. Na zes dagen zit de eerste omloop er dus op. Na een rit is de loting voor de tweede omloop in de comments op de video te zien. Op Kortebaandraverijen.nl staat altijd het meest actuele programma. En om het kortebaangevoel zo echt mogelijk te maken, is het koersverloop ook te volgen op Twitter.

Ritten
De ritten worden als volgt ‘verreden’. Kortebaandraverijen.nl heeft de afgelopen jaren veel gefilmd, sowieso alles vanaf de derde omloop. Dit betekent dat zij voor de ritten op zoek gaan naar de meest recente ontmoeting tussen deze twee paarden die is gefilmd. Maar, wanneer zij een meer spectaculaire ontmoeting weten, dan kiezen zij voor die. Dat maakt het voor de volgers onvoorspelbaar. Het kan ook voorkomen dat Kortebaandraverijen.nl slechts één rit heeft gefilmd tussen deze twee paarden. Als er geen alternatief is, dan wordt er gekozen voor deze rit. Deze telt in dat geval voor twee. Wanneer paarden niet één keer tegen elkaar hebben gelopen of er geen enkele rit op beeld is, dan beslist de redactie. Met filmpjes motiveren zij hun keuze. De voorkeur van één redactielid telt hierbij als één gewonnen rit. Het kan dus nog steeds een beslissende kamprit worden!

Uiteindelijk gaat Kortebaandraverijen.nl net zo lang door tot er een winnaar is, volgens het gebruikelijke verloop van een kortebaan. De eigenaar van het winnende paard én de winnaar van de TipCompetitie worden tijdens het komende kortebaanseizoen in het zonnetje gezet!

Over de kortebaan
De kortebaan is een populaire tak van de drafsport die met name in Noord- en Zuid-Holland veel vaste volgers heeft. Een kortebaandraverij is vaak een lokaal feest waar soms wel duizenden mensen op af komen. Het kortebaanseizoen loopt van mei tot en met oktober. Vanwege de coronacrisis dreigt de start van het seizoen echter uitgesteld te worden. Het Leidse bedrijf Hilgersom Tekstproducties volgt de sport op de voet met onder andere voorbeschouwingen, verslagen, video’s en live verslag via social media.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00