PEC Zwolle en NAC speelden in 2022 een mooie wedstrijd voor veel publiek op het Paastoernooi.
PEC Zwolle en NAC speelden in 2022 een mooie wedstrijd voor veel publiek op het Paastoernooi. Foto: Christiaan Westgeest.

Feyenoord komt naar Voorschoten!

Sport Sport

Op 2e Paasdag 11 april 2023 wordt het 17e Voorschoten 97 Paas-Jeugdtoernooi gehouden. Het deelnemersveld hiervoor is bekend. 

Uit België komen de FST Academy Antwerpen en KV Mechelen. Uit Nederland komen de jeugdspelers van FC Groningen, Volendam, NAC Breda, NEC Nijmegen, De Graafschap, SV Emmen, PEC Zwolle, Vitesse en Helmond Sport. Uit de regio komen naast Voorschoten ‘97 zelf ADO Den Haag, Excelsior, Sparta en ook de club van Rotterdam-Zuid Feyenoord is aanwezig! Wellicht kunt U dus de komende kampioenen zien spelen in Voorschoten. Er speelden in het verleden al enkele spelers die later het zelfs tot international schopten. Voorbeelden hiervan zijn Noa Lang en Georgino Wijnaldum.

Voor de voetbalkenners en liefhebbers wordt dit sowieso een mooie dag. Maar ook voor bijvoorbeeld ouders met jonge kinderen een mooi evenement om eens de voetbalsfeer op te snuiven op Sportpark ‘Adegeest’. Een eerste blik naar deze jeugdige talenten kan alleen maar positief zijn. En de ervaring leert dat de wedstrijden altijd spannend en van hoog niveau zijn. En op het complex heerst ondanks, of juist dankzij de drukte op een dag als deze, een mooie familiesfeer.

Veel aandacht wordt door de toernooiorganisatie altijd besteed aan de arbitrale trio’s. In de rijke historie van ons toernooi acteerden veelal talentvolle scheidsrechters, die de ambitie koesteren hogerop te komen. Ook dit jaar zullen alle wedstrijden door louter gediplomeerde jonge arbiters worden geleid. Er wordt gewerkt met arbitrale trio’s zodat de eerlijkheid en sportiviteit nog beter is gewaarborgd. De VAR is nog niet geïnstalleerd, maar dat komt de snelheid in het spel alleen maar ten goede.

Zestien ploegen gaan 10 april uitmaken wie op de erelijst van het toernooi komt te staan. Als het weer een beetje meewerkt kunnen wij ons verheugen op een gezellige en ontspannen dag met leuk en fanatiek voetbal op het hoogste jeugdniveau. Gelukkig weten vele voetballiefhebbers de weg naar Sportpark ‘Adegeest’ te vinden. Ook dat maakt deze dag tot een unieke gebeurtenis voor velen. Een bezoek aan sportpark ‘Adegeest‘ is zeker de moeite waard.

De openingswedstrijd Voorschoten 97 – FC Volendam is om 10.30 uur, de finale is om 16.15 uur, met na afloop hiervan om 16.45 uur meteen de prijsuitreiking. 

De organisatie van deze dag is in handen van Joachim Kikomeko, Peter le Clercq, Dyana Kettenis, Mariette Rottier, Claudia de Dood en Paul van Paassen. En naast deze toernooicommissie zijn er nog wel meer dan 80 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. 

De toegang is gratis, dus dat kan niemand weerhouden om te komen kijken. 

Dit jeugdtoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van supermarkten Dirk van der Broek en Albert Heijn, Domino’s Pizza’s en de Club van 100 van Voorschoten 97.

PEC Zwolle en NAC speelden in 2022 een mooie wedstrijd voor veel publiek op het Paastoernooi.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 16 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2
Afbeelding
PvdA- Gemeente: ga de boer op! 8 dec., 19:25