Een koude en natte Voorschotenloop maar dat deerde de deelnemers niet.
Een koude en natte Voorschotenloop maar dat deerde de deelnemers niet. Foto's: VSK

Ruim 1000 deelnemers bij de Voorschotenloop

Sport Sport

De allereerste voorjaarsloop in het hardloopcircuit is altijd de Voorschotenloop. Maar waar het andere jaren meestal mooi weer is, staat er tijdens de 27e editie vandaag een harde wind, komt de temperatuur amper in de dubbele cijfers en deelt de regen wat plaagstootjes uit. “Toch is de opkomst goed”, zegt Astrid Waaijer van de organisatie. 

De Voorschotenloop maakt onderdeel uit van het Zorg en Zekerheid Circuit maar is daarnaast voor iedereen toegankelijk. Zo’n 300 kinderen startten vanmorgen de GeZZinsloop van 1,25 km, weggeschoten door wethouder Schokker. Al na een paar minuten kwamen de eerste lopers weer terug. Een prestatie met deze weersomstandigheden maar gelukkig waren er na afloop poffertjes, om even op te warmen, en kon iedereen een foto laten maken als herinnering. Tenslotte werden de lopers onthaald op een optreden van Dweilorkest Redelijk Onverantwoord. 

Een kleine 1000 volwassenen schreven zich in voor de 5 of 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlen. “We hebben weer een mooi parcours”, zegt Astrid. “Vooral de tien Engelse Mijlen, die gaat van de start hier op het sportpark Adegeest, via het buitengebied en Park Rosenburgh naar Kasteel Duivenvoorde en dwars door het dorp weer terug.”

En dan krijgt ze ineens het bericht dat de inschrijfformulieren op zijn. “Daar vinden we een oplossing voor”, lacht ze. “We hebben gelukkig weer veel aanmeldingen. In corona liep dat aantal flink terug en het heeft echt even geduurd voor we weer op het oude niveau waren. Het lijkt er op of dat dit jaar weer gaan halen”, zegt Astrid opgelucht.

Voor de eerste drie winnaars van de loop zijn er geldprijzen. Ook wordt gestreden om het Kampioenschap van Voorschoten. Die namen worden vanmiddag gepubliceerd op de site van Voorschoten Atletiek of op de site van Zorg en Zekerheid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybaljongens Gemini-Kangeroes zoeken teamleden 1 uur geleden
AED bij de ingang appartementengebouw Waddingerhoorn
Het Fortuyn van Voorschoten ook hartveiliger 1 uur geleden
Voorschotense Rozan De Vries-Zonneveld werd tot haar eigen verbazing niet alleen uitgeroepen tot Hairdresser van het jaar maar kreeg ook nog de eerste prijs in de categorie Dames Regio Zuid-Holland.
Voorschotense Rozan uitgeroepen tot Hairdresser of the Year 19 uur geleden 4
Tekst en foto: Daan Parlevliet
Dames 1 TV Forescate winnen van Alta Amersfoort 14 mei, 07:59
Het was nog lang gezellig bij het toernooi!
Club van 100 Sponsortoernooi 2024 weer groot succes 13 mei, 17:56