<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
'Shalom is ook heel geschikt als familierestaurant', zegt Seyhan Arikan terwijl hij op zijn vrouw en kinderen wijst. Foto: VSK
'Shalom is ook heel geschikt als familierestaurant', zegt Seyhan Arikan terwijl hij op zijn vrouw en kinderen wijst. Foto: VSK
Ondernemer in beeld

Grill Restaurant Shalom is meer dan shoarma

  Zakelijk

Seyhan Arikan is eigenaar van Grill Restaurant Shalom aan de Van Beethovenlaan 69a. En dat was niet zo logisch in eerste instantie want de HBO-afgestudeerde bedrijfseconoom dacht zijn carrière op kantoor te beginnen. 'Maar dat bleek niets voor mij. Dus ik kwam terug de horeca in, weer met mensen praten en lekkere gerechten maken'.

'Mijn vader begon in 1986 met een restaurant in Rotterdam', vertelt Seyhan. 'Shoarma was in die tijd nog niet zo bekend en het restaurant was al snel een succes. Binnen een paar jaar had hij een hele keten. Als kinderen werkten wij mee. Ik genoot van de horeca, vond het contact met mensen geweldig'. Maar Seyhan ging studeren en werd bedrijfseconoom. 'Ik heb het een aantal jaren op kantoor volgehouden maar moest uiteindelijk toegeven dat cijfers niets voor mij waren en besloot terug te gaan naar de horeca en heb tien jaar in één van de restaurants in Rotterdam gewerkt'. De keten bestaat al dertig jaar, het restaurant aan de Van Beethovenlaan is al zes jaar in de familie. 'Ik woon met mijn vrouw en drie dochters al een tijdje in Voorschoten, dus het was een logische stap om hier te gaan werken.'

Grill
De menukaart van het restaurant is uitgebreid. De liefhebber van shoarma kan uit verschillende schotels en soorten vlees kiezen. Maar er is ook Turkse pizza, doner, kebab, pita broodjes met vlees, mixed grill en de kapsalon kan zelfs met rijst worden besteld. 'En natuurlijk onze spareribs, de gewone en van kalfsvlees. Wereldberoemd in de regio, die moet je echt geproefd hebben', zegt Seyhan. Shalom heeft ook een biefstuk, varkenshaas en een lekker stukje kabeljauw op de kaart staan. 'Dat hebben we bewust gedaan, niet iedereen houdt van de Turkse keuken, mensen moeten kunnen kiezen'.

Vegetarisch
Een Turks restaurant met een vegetarische kaart. Dat kom je niet vaak tegen. 'Nee, maar het kan wel en het is erg lekker. We hebben een vegetarische kapsalon, bestaande uit patat of rijst, met gebakken champignons, ui, paprika, kaas en sla. en Turks brood met groenteballetjes, patat en een salade.

Homemade
Voor Seyhan staan kwaliteit en hygiëne voorop. 'Elke dag worden alle ingrediënten vers ingekocht. Daarbij kijken we natuurlijk naar de prijs maar kiezen nooit voor het goedkoopste. Vlees moet van goede kwaliteit zijn en dat proef je bij ons. Dat zelfde geldt voor de groenten in onze salades en huisgemaakte sauzen. Als je basis kwalitatief niet goed is, merk je dat in het eindproduct. Elke dag maak ik liters knoflooksaus met verse ingrediënten. Nee, ik vertel niet wat er precies allemaal in zit. Dat is familiegeheim', lacht hij. 'Maar het is de lekkerste knoflooksaus die je ooit geproefd hebt! En de hygiëne? Ach je zult hier geen aangekoekte pannen vinden'.
Dineren, afhalen en bezorgen
Grill Restaurant Shalom biedt naast vlees- en visgerechten ook voorgerechten en desserts. In het restaurant kun je dineren en er is een afhaalgedeelte. Shalom bezorgt ook thuis. Wie via de eigen website of app bestelt krijgt 10% korting.

'En elke woensdag serveren we diverse dagverse schotels met leuke korting en hebben daarnaast een eigen catering die in overleg kan worden samengesteld.'

GRILL RESTAURANT SHALOM
Van Beethovenlaan 69a
Voorschoten
0715615230
shalomrestaurant.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten