Derde plaats voor De Visarend van Arend de Jong. Foto: Emile van Aelst
Derde plaats voor De Visarend van Arend de Jong. Foto: Emile van Aelst

De Visarend haalt derde plek in Leidsche Haring Smaaktest

Zakelijk Ondernemer in beeld

28 punten haalden de haringen van De Visarend uit Voorschoten tijdens Leidsche Haring Smaaktest. En dat was goed voor een derde plek. Schuitemaker uit Katwijk ging er met de hoofdprijs vandoor (31 punten en de tweede plaats eindigde Vishandel De Klok uit Voorhout met 30 punten. 

Vijftien Prominente Proevers beoordeelden de haring van tien vishandelaren uit de regio in Villa Beukenhof in Oegstgeest. Na een korte uitleg van Katwijks visexpert Arie Kuijt, proefden de prominenten de haringen van dertien deelnemende vishandelaren, onder toeziend oog van Ernst van Win van De Clercq Advocaten en Notariaat. 

Het panel proefde de haringen blind; ze werden onder nummer gepresenteerd. Na afloop van de smaaktest bleek de laatst gepresenteerde haring de winnende te zijn.Bob Goulooze, met Marcus Rooijakkers organisator van de Leidsche Haring Smaaktest zegt: “De uitslag geeft aan welke haring men algemeen als lekker ervaart in onze regio. De eerste drie zaten heel dicht bij elkaar.” Het proefpanel noemde de haring van vishandel Schuitemaker een echte fijnproevers haring. Een haring met een mooie structuur, romig, geen graten, goed zilverkleurig,mooi zilt, lekker vol en vettig en een prettige nasmaak. Het panel vond de haring een goed mondgevoel en prima vet hebben. Ook de Klok en de Visarend kregen lof van de jury. Prominente Proevers meenden dat dit jaar de kwaliteit van de haring over de hele linie beter was dan vorig jaar. Hierdoor lagen ook de scores voor alle deelnemers wat hoger.

Vishandel de VisArend zit al zeventig jaar op de Schoolstraat 73. Het kernteam van de VisArend bestaat slechts uit twee mensen: eigenaar Arend de Jong zelf en de jonge maar toch al ervaren Marinus. Op vrijdag en zaterdag wordt het team uitgebreid met diverse parttimers.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 15 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2
Afbeelding
PvdA- Gemeente: ga de boer op! 8 dec., 19:25