Foto: Mathieu Hilgersom
Foto: Mathieu Hilgersom

Barbert verdedigt titel in Voorschoten

Algemeen Evenementen

Voorschoten -  Barbert is op vrijdag 28 juli de titelverdediger tijdens de kortebaan van Voorschoten. Op de Van Beethovenlaan strijdt een maximaal aantal van 24 paarden om de goedgevulde prijzenpot en de hoogste eer. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.
De afgelopen twee jaar was Barbert de blikvanger van de kortebaan. In 2015 kon hij zijn favorietenrol niet waarmaken en eindigde als vierde. Een jaar later won de troef van Stal de Groningers glansrijk. Het was zijn vijfde zege van het seizoen. Later werd de ruin gekroond tot 'Paard van het jaar'.

Winsomgrens
In Voorschoten passeerde hij de winsomgrens van 12.000 euro. De extra vijf meter die dat opleverde, werd tenietgedaan door leerlingpikeur Finn Verkaik op de sulky te zetten. Met een tweede plaats in Assendelft passeerde hij een volgende winsomgrens en is nu definitief opgezadeld met een starthandicap van minimaal vijf meter. Hiermee eindigde hij knap als vierde in Vroomshoop en werd hij derde in Warmond. Vooral tijdens zijn optreden in Warmond maakte hij veel indruk en lijkt een nieuwe overwinning slechts een kwestie van tijd.

Rob Strik vertegenwoordigt de Voorschotense eer op de Van Beethovenlaan. Voor de eigenaartrainer telt vooral de Olympische gedachte, al weet hij met zijn Action Invit zo af en toe te stunten. Zo wist hij vorig jaar de legendarische Viva's Limburgia op zijn thuisbaan in Voorschoten te verslaan.

Hele weekend feest
De kortebaan vindt dit jaar los van de traditionele Paardenmarkt plaats, die een dag later wordt gehouden. Het is dit jaar het gehele weekend feest in Voorschoten waarbij de liefde voor het paard centraal staat. De kortebaan vormt de aftrap. Voor Piet van Vliet en Adri Hendriks is de editie van 2017 extra bijzonder. Zij vieren dat zij maar liefst 50 jaar deel uitmaken van het bestuur van de Stichting Paardensport Voorschoten.

Welke paarden deelnemen op 28 juli in Voorschoten, wordt bekend op donderdag 26 juli. De NDR verricht op deze dag de loting. Deze is vervolgens direct te bekijken op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips waarmee de bezoekers hun voordeel kunnen doen. Meer informatie over het evenement is te vinden opwww.kortebaanvoorschoten.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 18 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 11 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 13 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 18 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren gisteren 1