Afbeelding

Dag van de Duurzaamheid, burgemeester leest voor bij Trias Kinderopvang

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Dinsdag 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Op basisscholen kinderopvangcentra en kinderboerderijen werd voorgelezen uit het boekje 'De wereld van Voedsel'. In Voorschoten heeft de Trias Kinderopvang burgemeester Bouvy-Koene uitgenodigd om de kinderen in de locatie De Wensput voor te komen lezen.

Voorafgaande aan het verhaal vroeg de burgemeester de kinderen of zij wisten wat duurzaamheid betekent. 'Alles wordt duurder', wist een jongetje, kennelijk goed op de hoogte van het wel en wee in Voorschoten, maar ook 'voor de natuur zorgen en zuinig op de natuur zijn'.

De burgemeester las het hoofdstuk de Mysterie van de Moestuin voor en wist de aandacht goed vast te houden. Na afloop mochten de kinderen vragen aan de burgemeester stellen, 'hoe vaak moet u vergaderen, heeft u die ketting altijd om, welke kleur vindt u het mooist', nadat alle vragen waren beantwoord wilden de kinderen nog een handtekening van de burgemeester.

Directeur Andrea Teeuw-Faas van Trias vertelde dat de kinderen op deze BSO al vroeg leren wat duurzaamheid is. 'De natuur speelt bij ons een belangrijke rol. Wij gaan vaak naar buiten met de kinderen, hebben moestuinen, bieden natuurprojecten, bakken zelf dagelijks brood met de kinderen, maken gebruik van natuurlijke materialen en biologische en vegetarische voeding.

Informatie over Trias Kinderopvang is te lezen op www.triaskinderopvangbv.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 6 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 7 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 13 uur geleden 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1