Justin Wevers vindt zijn vrijheid in de natuur deze week start zijn fietstocht rond de wereld. Foto: Vsk
Justin Wevers vindt zijn vrijheid in de natuur deze week start zijn fietstocht rond de wereld. Foto: Vsk

Voorschotense Justin Wevers fietst de wereld rond!

Algemeen Regio nieuws

Net terug uit Barcelona waar hij de afgelopen twee jaar heeft gewoond en gewerkt, vertrekt Justin Wevers donderdag met zijn fiets en een luttele voorraad aan bagage, waaronder een tentje en een slaapzak die hem door gure winternachten heen moet helpen, naar San Sebastian in Spanje. Vandaar stapt hij op de fiets om fietsend de wereld rond te trekken.

door: Redactie

Voorschoten - Het gebeurt vaker dat iemand zo'n avontuur onderneemt, maar als je dan vraagt 'wanneer kom je weer terug, zul je zelden horen 'nooit meer'. 'Een nadere kennismaking met Justin, leert dat hij een echte vrijbuiter is. Justin Wevers groeide op in Voorschoten, zat op de Regenboog basisschool en bezocht daarna het Adelbert College in Wassenaar.

'Als jong ventje antwoordde ik op de vraag wat wil je worden als je groot bent, 'ik wil kamperen in Schotland'. Kamperen gaf mij toen al een gevoel van vrijheid, ik sliep als kind al in mijn tentje in de tuin en zelfs in een tentje in de woonkamer. Altijd ben ik op zoek geweest naar 'vrijheid'. Een schoolcarrière was dan ook niet besteed aan mij. Ik was ook bepaald niet de meest meegaande puber in die periode.
Daarna ben ik eerst gaan werken als beveiliger en heb daarmee een reis naar Australië bij elkaar gespaard. Op 23 jarige leeftijd vertrok ik, ik heb rondgetrokken en hier en daar gewerkt in Australië.' Het idee ontstond om op de fiets in Nieuw Zeeland rond te trekken, zo gezegd zo gedaan. Want, 'wat ik van plan ben dat doe ik, hoe, dat zie ik later wel'. Hij fietste 3500 kilometer door een winters Nieuw Zeeland, 60 dagen trok hij van camping naar camping.
Na Nieuw Zeeland trok Justin naar Azië. Hij kwam in contact met een horeca opleidingsbedrijf in Barcelona en stapte op het vliegtuig naar Spanje om voor het bedrijf te gaan werken. Toen hij zich daar had opgewerkt tot salesmanager werd hij door een ICT bedrijf gevraagd om voor hen te komen werken. 'Ik had het allemaal prima voor elkaar. Een goed salaris en een mooie woning, toch leefde ik niet het leven dat bij mij paste. Enerzijds was ik wel trots dat ik had laten zien dat ik op eigen kracht en op mijn manier een succesvolle carrière had gevonden, anderzijds was dit niet wat ik wilde. Zo ontstond het plan de wereld rond te gaan fietsen.

Justin zal ons regelmatig op de hoogte houden van zijn reis en je kunt hem volgen via zijn facebookpagina Justintravel.nl en instagram www.instagram.com/justin_travel/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 6 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen gisteren 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1