Afbeelding

Donderdag besluit over Programmabegroting 2018-2022

Algemeen Politiek

De Voorschotense Raad staat donderdag voor een zware beslissing, gaan we akkoord met de Programmabegroting zoals die door het college is gepresenteerd, of wordt er geen goedkeuring gegeven en blijft Voorschoten onder preventief toezicht?

Op ONS Voorschoten na, zijn alle fracties op zoek gegaan naar alternatieven. In de raadsvergadering van donderdag worden deze voorstellen ingediend en, zoals al eerder verteld, nog tijdens de vergadering op haalbaarheid doorgerekend.
Wethouder Daan Binnendijk windt er geen doekjes om, 'slikken of stikken' is het motto. Afgelopen donderdag heeft het College en de Raad vertegenwoordigers van de provincie op bezoek gehad. Zij hebben duidelijk gemaakt dat de provincie het vertrouwen in de financiële situatie van Voorschoten terug wil krijgen voor dat het preventieve toezicht wordt opgeheven. Dat vertrouwen wordt niet alleen teruggewonnen door nu akkoord te gaan met de meerjarenbegroting, maar er mag ook geen indruk gewekt worden dat als het preventieve toezicht wordt opgeheven, de bezuinigingen weer teruggedraaid worden.  Toch is er ook voor de gebruikers van het zwembad nog hoop. Binnendijk, 'weliswaar is in de concept begroting gesproken over sluiten van het zwembad, maar het gaat in feite om het al dan niet verstrekken van subsidie en de hoeveelheid ervan. In 2021 loopt het contract tussen de gemeente en Sportfondsen af en dat is het moment dat er over de voorwaarden wordt onderhandeld.  Lastig voor het personeel dat tot 2021 in onzekerheid over de toekomst moet verkeren en mogelijk al wil gaan omzien naar ander werk, maar het is niet anders, het geld is op', zegt Binnendijk, 'maar we hebben nog vier jaar te gaan voor het zover is', voegt hij er aan toe.

Aanstaande donderdag begint de raadsvergadering om 13.00 uur en gaat door tot er een besluit is gevallen. Het kan een late avond worden maar gezien de ruimte die er is voor alternatieven, kan het ook maar zo zijn dat de broodjes niet aangerukt hoeven te worden.

De agenda is te lezen op de website van de gemeente: www.voorschoten.nl  (ook via de button op de website van de Voorschotense Krant)
de vergadering is live te volgen op
https://www.voorschoten.nl/bestuur-voorschoten/vergaderingen_43037/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 6 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 7 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 14 uur geleden 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1