<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

VVD: Behoud goede en betaalbare peuteropvang noodzakelijk

Persbericht VVD Voorschoten

In Voorschoten wonen veel kinderen. De VVD vindt het belangrijk dat kinderen hier alle kansen krijgen om zich goed te ontwikkelen. Dat begint al op de kinderspeelzaal.
Katrien van Meenen, één van de nieuwe gezichten van de VVD, ging op bezoek bij Louise Schrijver, manager van de Stichting Kinderspeelzalen Voorschoten. Zij zet
zich met haar team in om betaalbare peuteropvang in Voorschoten voor alle kinderen te behouden. Dit doen ze in zes zalen verspreid over het dorp.

Ontwikkeling begint al in de peuteropvangVan Meenen: "In de peuteropvang ontdekken peuters dat ze ook iemand zijn los van hun ouders. Ze leren er samen spelen  met leeftijdsgenootjes, ontwikkelen hun taal en motorische vaardigheden. Deze voorziening is voor alle kinderen van belang maar
met name kinderen die van huis uit minder mee krijgen of waarvan de ouders het Nederlands niet machtig zijn. Juist een voorziening die alle kinderen wil bereiken moet laagdrempelig en toegankelijk zijn. Dit betekent dat de opvang in de buurt en betaalbaar moet zijn.

Financiering staat onder druk
Het behouden van de peuteropvang is geen makkelijke opgave. Voor gezinnen met twee werkende ouders is er sinds dit jaar financiering via de kinderopvangtoeslag.
Voor eenoudergezinnen en statushouders wordt de voorziening betaalbaar gehouden door subsidie vanuit de gemeente. Mede door de financiële situatie van de gemeente staat die financiering onder druk.
In 2020 zal er ook landelijke financiering voor Voorschoten komen voor VVE- kinderen. Het is van belang dat de gemeente tot die tijd zorgt voor voldoende subsidie om de peuteropvang toegankelijk te houden voor juist de kinderen die het hard nodig hebben. Ik wil me inzetten om het belang van peuteropvang onder de aandacht te brengen en zo te helpen hun uitstekende werk en inzet te behouden zodat alle ouders in Voorschoten hun kinderen een goede start van hun schoolloopbaan kunnen geven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten