<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Evenementen

19 augustus Parkrijtuigdag pony's en parkrijtuigen op Duivenvoorde

De restauratie van de historische parkrijtuigen van Duivenvoorde, gestart in het najaar van 2017, is bijna afgerond. Op zondag 19 augustus 2018 keren de bokkenkar, de ezelwagen, het ponyrijtuigje en het bokkensleetje terug. En u kunt erbij zijn wanneer deze gerestaureerde pareltjes feestelijk onthaald worden op het landgoed in Voorschoten!

Antieke rijtuigen helemaal hersteld
Vroeger hadden de bewoners van Duivenvoorde deze rijtuigen in bezit om hun kinderen in rond te laten toeren. Die antieke voertuigjes, die zich in zeer slechte staat bevonden, zijn recent hersteld bij Restauratiebedrijf Stolk in Balkbrug. De afronding van dit project is een dag in het park vol eigenwijze ezels, knuffelbare geiten, bokkige bokken en aaibare pony's. Met de dieren zullen gedurende de dag diverse (rij)demonstraties worden gegeven. Dit wordt mogelijk gemaakt met medewerking van het Nederlands ezelstamboek, ponystamboeken en fokkers van de Nederlandse Landgeit.

Koppige ezeltjes en knuffelpony's
Het is historisch dat op deze zondag de bok weer voor de kar loopt en de ezelwagen weer wordt getrokken. Aaien mag: de meeste ezeltjes, bokken en pony's die op deze zondag in het park van Kasteel Duivenvoorde zijn vinden het fijn wanneer ze aandacht van kinderen krijgen!

Kasteelrondleidingen
Ter gelegenheid van de parkrijtuigdag zullen er extra rondleidingen door het kasteel worden georganiseerd. Deze starten om het uur en duren plm. 75 minuten. Voor de exacte starttijden houdt u onze site in de gaten. Voor een kasteelrondleiding koopt u uw tickets aan de kassa in het bezoekerspaviljoen (reguliere tarieven).

Praktische informatie
De parkrijtuigdag vindt plaats op zondag 19 augustus van 10.00 tot 16.00 uur op landgoed Duivenvoorde. Bij de Hof van Duivenvoorde bent u gedurende de dag welkom voor een hapje en drankje.

Tickets & tarieven

Toegang park
Volwassenen                                                       €7,50
Kinderen                                                              €3,50

Rondleiding kasteel (reguliere tarieven)

Volwassenen                                                      € 12,50
Kinderen 13 t/m 16                                            € 5,00
Kinderen 5 t/m 12                                              € 3,00

Kinderen 0 t/m 4                                                  Gratis
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt         Gratis


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten