<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Vader en zoon Schilthuizen
Vader en zoon Schilthuizen (Foto: )
Ondernemer in beeld

De volgende generatie, Ed Schilthuizen

Twee mannen met een passie voor het autovak

In onze serie 'De volgende generatie' gingen wij dit keer in gesprek met vader Fred (72 jaar) en zoon Ed Schilthuizen (49 jaar) van het Autobedrijf Schilthuizen aan de Dobbeweg 3 in de Dobbewijk in Voorschoten. Hoe is het om als zoon het bedrijf van je vader over te nemen en hoe is het als vader om het bedrijf dat je zelf hebt opgebouwd over te doen aan je zoon?

Ed Schilthuizen vertelt, 'de overname is eigenlijk heel geleidelijk gegaan. Al van jongs af aan liep ik mee in het bedrijf. Als zevenjarige liep ik in een door mijn moeder gemaakte blauwe overall rond in de garage waar mijn vader aan het werk was. Al gauw verdiende ik er mijn zakgeld, auto's poetsen, auto's schoonmaken en onderwijl keek ik mee terwijl mijn vader aan het sleutelen was. Zo groeide mijn liefde voor het vak en ging ik de opleiding technisch monteur volgen en haalde daarna ook het patroonsdiploma'.

'Op die manier rolde ook mijn vader destijds in het garagebedrijf, mijn opa had een taxibedrijf en mijn vader verdiende als jongen zijn zakgeld in het garagebedrijf van een oom. In 1964 begon mijn vader zijn eigen bedrijf, Auto Schilthuizen aan de Molenlaan in Voorschoten'. Fred vult aan, 'ik startte met Peugeot en Mitsubishi en we hadden een schadeherstelwerkplaats met een spuiterij.

In 1982 werd de bedrijfsruimte aan de Molenlaan te klein, er was behoefte aan een grotere showroom. Auto Schilthuizen verhuisde naar de Dobbewijk. 'Sinds die tijd zijn wij niet alleen KIA en Suzuki specialist, maar kregen daar ook Daihatsu bij. Hoewel dat laatste merk niet meer in Europa verkocht wordt, voeren wij nog wel de reparaties uit en wij kunnen alle benodigde onderdelen bestellen.

In 2012 nam Ed Auto Schilthuizen officieel over. Vader Fred verdween niet helemaal uit het bedrijf, hij doet de administratie nog en springt waar nodig bij als het druk is. 'Helemaal losgelaten heb ik het dus niet, maar Ed is de baas en hij doet het goed! Op de vraag aan Ed of hij het als een zware verantwoordelijkheid voelt een bedrijf voort te zetten dat door zijn vader is opgebouwd, antwoordt hij, nee, beslist niet, ik ben zo in het bedrijf gegroeid dat het allemaal vanzelfsprekend is gegaan en ik ga op dezelfde voet door als mijn vader dat jarenlang heeft gedaan.

Service en aandacht vinden wij allebei belangrijk!

Dat betekent dus ook dat jullie veel gemeen hebben? 'Inderdaad', beamen beide mannen Schilthuizen, 'wij hebben allebei een voorliefde voor het sleutelen aan auto's, een auto verkopen is natuurlijk voor het bedrijf belangrijk maar het liefst duiken wij onder de motorkap. Helaas wordt er tegenwoordig steeds minder gesleuteld omdat er zoveel elektronica in de auto's is ingebouwd en is vervangen goedkoper dan repareren geworden. Dan blijkt dat beide mannen nog iets gemeen hebben: allebei worden ze blij van een klant die tevreden met zijn gerepareerde of nieuwe auto de deur uit gaat. 'Service en aandacht vinden wij allebei belangrijk!'


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten