<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Vlnr Hans Douw (organisatie), Stefan Mouwen en Rypke Bakker (winnaars), Daan Lobel (organisatie). Foto: pr
Vlnr Hans Douw (organisatie), Stefan Mouwen en Rypke Bakker (winnaars), Daan Lobel (organisatie). Foto: pr (Foto: )

Stefan Mouwen en Rypke Bakker winnen voetbalquiz

Stefan Mouwen en Rypke Bakker hebben vrijdagavond de tiende editie van de voetbalquiz van Voorschoten '97 gewonnen. Stefan en Rypke wisten in een kolkende kantine alle concurrentie voor te blijven en staan daarmee een heel jaar op de top van de Voorschotense voetbalrots.

door Hans Douw

Voorschoten - Aan het einde van de avond eindigde drie koppels gelijk, waardoor een spannende playoff nodig was om de winnaar te bepalen. Bij de beslissingsvraag moesten de finalisten het aantal door Jaap Stam gespeelde interlands raden (antwoord: 67), waarna de eindstand kon worden opgemaakt. Het zilver ging naar Rob Kathmann en Herman Wiegeraad, terwijl Paul Westra en Arnout Verzijl op de derde plaats eindigden. In totaal deden liefst 79 koppels mee.

NK Voetbalquiz
Voorafgaand aan de quiz werd Zaterdag 9 speler Rypke Bakker ook al gehuldigd, omdat hij vorige week in de Rotterdamse Kuip het officiële NK Voetbalquiz won. Vervolgens werd het clublied door alle deelnemers uit volle borst gezongen, waarna de quiz van start ging.

Veel mensen wisten wie het bestuurslid interne zaken van Voorschoten'97 is (Fred Veldman) en scoorden goed op de vraag over vereniging van oud clubgenoot Liz Rijsbergen (ADO Den Haag). Lastig waren de vragen over de indeling van Zaterdag 1 en over de middenstip van veld 1. Veel punten werden behaald bij het zien van foto's van Cor van Ipenburg. De 79 koppels wisten gemiddeld 48 van de 60 vragen goed te beantwoorden, waarmee het niveau dit jaar hoog lag. De winnaars wisten 58 punten te behalen en bleven daarmee vrijwel foutloos.

Petje-op-petje-af
Het onderdeel 'petje-op-petje-af' werd glorieus gewonnen door Herman Wiegeraad. Hij beantwoordde een reeks pittige vragen over het Engelse voetbal foutloos en won daarmee een uniek shirt van Nottingham Forest. Aan het einde van de avond werd afscheid genomen van topscheidsrechter Clarence Leow uit Singapore, die een half jaar in Nederland studeerde en gedurende die periode speler en scheidsrechter bij Voorschoten'97 was.

2020
De organisatie kijkt terug op een uitermate geslaagde avond, die werd opgeluisterd door een culinaire bijdrage van de Club van 100. Er komt zeker een 11e editie op vrijdagavond 3 januari 2020.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten