GroenLinks organiseert themamiddag voor mantelzorgers en professionals over kwetsbare ouderen. Foto: GL
GroenLinks organiseert themamiddag voor mantelzorgers en professionals over kwetsbare ouderen. Foto: GL

GroenLinks presenteert themamiddag over Kwetsbare Ouderen

Algemeen Regio nieuws

Donderdagmiddag 7 februari tussen 14:00 en 16:00 uur organiseert de werkgroep 'Sociaal Domein' van GroenLinks Voorschoten in het Wagnergebouw een themamiddag over 'Kwetsbare Ouderen'.

Naar aanleiding van het onderzoek en de eindscriptie van Rebecca Manoch ('Vergeet de ouderen met dementie niet') voor de Hogeschool Leiden in opdracht van GroenLinks Voorschoten, willen wij belangstellenden graag informeren en voorlichten, maar ook een discussie op gang brengen en inventariseren waar eventuele problemen liggen.

Ouderen worden geacht langer zelfstandig te blijven wonen. Maar in de praktijk blijkt dat lastig te zijn en lopen mantelzorgers en de thuiszorg tegen (on)verwachte problemen aan. Ondervoeding is bijvoorbeeld een groot probleem, maar vaak niet zichtbaar. Hoe kunnen ouderen toch in beweging blijven, ook al zitten ze veel thuis?
Rebecca zal via een presentatie een samenvatting geven over haar onderzoek. Daarnaast zal Geraldine Schoonderbeek (lifestyle trainer m.b.t. voeding) een praatje houden over een gezond dieet voor ouderen. Kevin de Jong & Anne Kluivers (Paulides fysiotherapeuten) spreken over het in beweging blijven, en Lineke van de Scheur (U Staat Centraal) over thuiszorg, met name wat zij als verbeterpunten aanraadt.

U als mantelzorgers, professionals, betrokkenen en belangstellenden, bent van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen, om vragen te stellen en eventueel aan de discussie deel te nemen.

Het adres van de bijeenkomst is:
Wagner gebouw; Richard Wagnerlaan 73, Voorschoten.

Verder informatie is te verkrijgen via sociaaldomein@glvs.nl

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 3 uur geleden 13
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 21 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 23 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 23 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2