<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De gemeente zoekt stembureauleden voor Provinciale en Europese verkiezingen. Foto: pr
De gemeente zoekt stembureauleden voor Provinciale en Europese verkiezingen. Foto: pr (Foto: )

update: voldoende stembureauleden voor komende verkiezingen

Inmiddels hebben er zich voldoende mensen aangemeld als leden van het stembureau op 20 maart 

Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de Waterschappen van Rijnland en Delfland, en op donderdag 23 mei de verkiezing voor het Europees Parlement. Al jaren kan de gemeente rekenen op een vaste groep die zich beschikbaar stelt tijdens de verkiezingen, maar zoekt ook naar nieuwe leden.

Voorschoten - Een verkiezingsdag begint om 7.00 uur 's morgens met het inrichten van het stembureau. Het bureau opent om 07.30 uur en sluit om 21.00 uur. Samen met drie andere personen bent u verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen uw stembureau van 7.00 uur tot 14.00 uur óf van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Na sluiting van het stembureau worden de stemmen met alle acht leden geteld.

Ervaring
Het is niet erg als u nog geen ervaring heeft als stembureaulid. Aan u wordt een e-learning instructie aangeboden. Er wordt van u verwacht dat u de online-training volgt.

Wie?
Als u betrokken bent bij de democratie, een bijdrage wilt leveren aan een goed verloop van de verkiezingen, nauwkeurig kunt werken, fysiek in staat bent een lange dag te maken en aan het einde van deze lange dag nog fris genoeg bent om stemmen te tellen: dan bent u een geschikte kandidaat.

Heb ik een speciale opleiding nodig?
Nee, dat hoeft niet. Wij vragen wel minimaal MBO werk- en/of denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat krijg ik ervoor terug?
Naast een onvergetelijke ochtend of middag én avond waarin wordt gezorgd voor de maaltijden, warme en koude dranken ontvangt u ook een financiële vergoeding van (bruto) € 80,-.

Reageren
U kunt een brief sturen naar de gemeente Voorschoten, team verkiezingen, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. U kunt ook een e-mail sturen naar verkiezingen@voorschoten.nl.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u een persoonlijke toelichting? Neem dan tijdens kantooruren contact op via telefoonnummer 14071, vraag naar team verkiezingen. Of u stuurt een e-mail aan verkiezingen@voorschoten.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten