<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Roy van Kuik begon als hulpkracht, volgde de opleiding tot opticien en is nu eigenaar van Bentley Opticiens. Foto: G.A.H Hoeberechts
Roy van Kuik begon als hulpkracht, volgde de opleiding tot opticien en is nu eigenaar van Bentley Opticiens. Foto: G.A.H Hoeberechts (Foto: GAH Hoeberechts)

Nieuwe eigenaar Bentley maar kennis en ervaring blijft in huis!

Of die kennis en ervaring in huis blijft moeten we nog maar zien, zult u misschien wel denken. Maar het is absoluut waar, want Roy van Kuik, die al ruim 13 jaar bij Bentley werkt is de nieuwe eigenaar en ook collega opticien Erik Visser blijft met zijn kennis en ervaring een belangrijk adviseur bij Bentley.

door: Redactie

Voorschoten - 'Wij spreken inderdaad van adviseur, want dat is precies wat wij als opticiens belangrijk vinden. Een bril is iets wat echt bepalend is voor je uiterlijk, zegt Roy van Kuik, die per 1 januari j.l. eigenaar van Bentley is geworden. 'De vorige eigenaar, Cees Obbens wilde het kalmer aan gaan doen en de zaak verkopen. Het stond hem tegen dat hij zijn klantenbestand, klanten die vaak al decennia lang vertrouwd zijn met onze kennis en service, over zou moeten doen aan een landelijke keten. Ook voor bedrijfsleider Erik Visser, die hier vanaf 1986 in dienst is en mij zou dat een heel andere manier van werken gaan worden. Zo kwam het dat ik met de vorige eigenaar, in gesprek ging en tot overeenstemming kon komen om de zaak over te nemen.

Opticien is een mooi vak, mensen komen binnen met een probleem waar je ze mee kan helpen. Hebben de problemen een ernstige oorzaak, dan verwijzen wij naar de oogkliniek De Horsten in Wassenaar waar wij mee samenwerken. Het vak van opticien kent ook continue ontwikkelingen. Op modisch gebied, Bentley heeft de nieuwste modetrends voor brillen en zonnebrillen, maar vooral ook op het gebied van de meet- en slijptechniek. Zowel Erik als ik zijn goed opgeleid en volgen regelmatig nascholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste oogmeettechnieken. Met trots kan ik zeggen dat wij binnenkort als eerste in Nederland een meetapparaat krijgen; een "centreer unit" dat nog nauwkeuriger kan bepalen hoe het glas geslepen moet worden. Voor multifocale glazen betekent dit dat het onderste leesgedeelte breder en prettiger zal worden.

Voor wat betreft die oogmetingen adviseert Roy om toch met enige regelmaat je ogen te laten meten, ook al denk je nog geen bril nodig te hebben. Het achteruitgaan van het gezichtsvermogen is vaak een langzaam proces waardoor je niet in de gaten hebt hoe je ogen achteruit zijn gegaan. Dat geldt zeker ook voor kinderen. Bij twijfel altijd even langskomen voor een meting!', adviseert Roy van Kuik, als nieuwe eigenaar van Bentley Opticiens.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten