<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
SONY DSC
SONY DSC

Wedstrijdverslagen D1 en H1 MHC Forescate

Wedstrijdverslag MHC Forescate D1 – Kieviten D1, 3 november 2019
Na een aantal dingen over de andere boeg te hebben gegooid, begon Dames 1 van Forescate deze week met nieuwe positieve energie aan de wedstrijd. Deze zondag stond de derby tegen de Kieviten op het programma.

Forescate begon goed aan de wedstrijd, en na 5 minuten lag de bal al in het goal van de kieviten. Een scoop van Anouk van Zonneveld kwam aan bij Chloë van Vliet, die deze met een harde backhand in de lange hoek schoot. Aan het eind van het eerste kwart viel ook nog de 2-0. Door mooi combinatiespel kon Julia Hoekstra uiteindelijk de bal onder de keeper doorschuiven. In het tweede kwart was de volgende kans alweer benut. Anouk speelde de bal breed in de cirkel waar Esther van Zonneveld de bal aannam, over de achterlijn liep en de bal mooi voorgaf, waar Esmee Braams de bal in de lange hoek tikte. Net voor rust was er nog een laatste strafcorner die Chloë via de rebound hoog in het net flatste, 4-0.

Na rust maakte Forescate wat onnodige fouten, maar ze herpakten zich weer en behaalden een strafcorner. Deze werd hard in de hoek gesleept door Anouk, 5-0. Hierna werd nog een strafcorner behaald toen Esmeé hard op haar stick werd gehakt van achteren. Ditmaal legde Amber Schonk aan en schoot de bal hard in de hoek, 6-0!
Hierna vielen er toch wat gaten waardoor Kieviten enkele kansen kreeg. Uit een  strafcorner wisten de bezoekers de bal in een hoek van het Forescatedoel te pushen in de rebound, 6-1.

De Forescatedames staan daarmee nu net boven Kieviten, op een 9e plaats in de competitieranglijst. Volgende week is de huidige nummer 8 van de ranglijst (Rapid) de tegenstander. Met slechts een verschil van 2 punten is het voor beide ploegen uiterst belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Winst zorgt immers voor verdere afstand van de onderkant van de ranglijst, en omdat de onderlinge puntenverschillen in deze klasse heel klein zijn,  gelijk ook voor een aansluiting bij de top van de ranglijst. 

De Dames hebben sowieso een interessant programma voor de boeg, want in de daaropvolgende wedstrijden staan dit jaar dan voor Forescate dan nog de huidige nummer 6 (Dordrecht thuis op 17 november) en de huidige nummer 5 (Pelikaan uit op 24 november) op het programma !

Wedstrijdverslag MHC Forescate H1 – Pollux H1 , 3 november 2019
Na een goede trainingsweek mochten we deze week aantreden tegen Pollux H1. Een zogenoemde "zes punten wedstrijd", omdat Pollux vlak achter ons stond op de ranglijst.
Nadat D1 een mooie pot voor ons op de mat legde door Kieviten D1 te verslaan, mochten wij afslaan in de regen. Helaas traden we aan zonder de geblesseerde Romano van der Hooft en Jesper Knoester.
We begonnen erg solide aan de wedstrijd en bepaalden het spel met hoog baltempo. Hierdoor ontstonden er mooie kansen voor Sebastiaan Boode en Tycho Engelen. Ook creëerden we kansen vanuit de strafcorner. Pollux werd vooral gevaarlijk uit de omschakeling en het was een spannende en harde wedstrijd.
Op slag van rust kwam Pollux door een ietwat gelukkige goal op 0-1 voorsprong.
In het derde kwart pakten we de draad weer op waar we gebleven waren, door met hoog baltempo richting de aanvallende cirkel te gaan. Dit resulteerde echter niet in levensgrote kansen, alleen een aantal strafcorners. Pollux verdedigde met hand en tand en werd bij ons in de cirkel een aantal keer gevaarlijk uit de omschakeling en uit de strafcorner. Ook in het vierde kwart bleef het spelbeeld hetzelfde, een aantal goede aanvallen met onder andere de goed spelende Rens Otto en Thomas Bemelmans. Ook een slotoffensief mocht niet baten en de eindstand bleef 0-1. Teleurgesteld, maar vol vertrouwen kijken we uit naar volgende week, waar we uit tegen IJssel (nieuwerkerk a.d IJssel) spelen.

Fotos van Dames 1 zijn van F. Schonk, die van heren 1 zijn van A. v.d. Meulen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten