Voorschoten scoort onverminderd hoog in de landelijke top 10 van fijne woongemeenten. Foto: pr
Voorschoten scoort onverminderd hoog in de landelijke top 10 van fijne woongemeenten. Foto: pr

Flitspeiling over het milieu in Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

(persbericht) Gemeente Voorschoten houdt de komende tien dagen een 'flitspeiling' : vragen over schone lucht en het klimaat aan de inwoners van Voorschoten. Iedereen kan de vragen invullen via www.voorschoten.nl/flitspeiling.

De gemeente is benieuwd naar de mening van Voorschotenaren. Hoe belangrijk vinden zij het milieu en wat kan de gemeente aan het milieu verbeteren? Over deze onderwerpen gaan de vragen van de flitspeiling. De flitspeiling is te vinden op de website: www.voorschoten.nl/flitspeiling. Meedoen is anoniem. 

Denk mee over maatregelen 
Wethouder Monique Lamers: "Deze flitspeiling geeft ons slim en snel een beeld of we op de goede weg zijn met het milieubeleidsplan en waar we nog kunnen aanscherpen. Een aantal maatregelen zijn we als gemeente verplicht: zo moeten we zorgen dat de luchtkwaliteit goed blijft en moeten we nadenken over hoe wij binnen de regio energie gaan besparen en opwekken. Niet alle voorgestelde maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Daarin moet de gemeenteraad een keuze maken. We vinden het belangrijk om Voorschotenaren te laten meedenken. Want bij een groene en schone gemeente is iedereen gebaat. Ik hoop echt dat er veel mensen meedoen jong en oud. Zodat we straks aan de gemeenteraad een plan kunnen voorleggen dat wordt gesteund door Voorschotenaren. " 

Fijne woongemeente: gezamenlijke inspanning 
Voorschoten scoort onverminderd hoog in de landelijke top 10 van fijne woongemeenten door Elsevier Weekblad. In deze jaarlijkse beoordeling waarderen inwoners naast de bereikbaarheid, afstand tot winkels en andere voorzieningen als scholen en zorginstellingen, aanwezigheid van bos en strand ook het leefmilieu zoals groen in de buurt, schone lucht en rust en ruimte. Het houden en verbeteren van een fijne leefomgeving is een gezamenlijke inspanning van inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. 

Klimaatverandering, wat kunt u doen? 
De gemeente zijn we samen. Daarom vragen we u om hierover mee te denken. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de verandering van het klimaat waardoor we vaker te maken krijgen met droogte, hevige buien, minder winters en hitte? En: wat doen we al en wat kunnen we extra doen om de overstap te maken naar duurzame energie om de uitstoot van CO2 tegen te gaan?   

Uitkomsten flitspeiling op www.voorschoten.nl 
Het invullen van de flitspeiling kost een paar minuten. De flitspeiling is te vinden op de website: www.voorschoten.nl/flitspeiling. Meedoen is anoniem, per huishouden kunnen meerdere personen de vragen beantwoorden. De uitkomsten van de flitspeiling leest u op deze website. Van 14 tot en met 24 februari kan de vragenlijst worden ingevuld. Hoe meer mensen de vragen beantwoorden, hoe beter het beeld is dat we krijgen van de mening van de inwoners. Dus: kijk op www.voorschoten.nl/flitspeiling en doe mee.  

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00