<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Lezing Marnix Krop  'Wim Kok. Een leven op eigen kracht'. 
Lezing Marnix Krop 'Wim Kok. Een leven op eigen kracht'. 

Programma Bibliotheek

Programma Bibliotheek Voorschoten
Vr 21 feb         10.00 uur – 12.00 uur            TaalspreekuurVr 21 feb         13.00 uur – 15.00 uur            Taalcafé
Vr 21 feb         13.30 uur – 14.30 uur            Inloop Leergeld en SchuldHulpMaatje
Di 25 feb         10.00 uur – 12.00 uur             Formulierenbrigade

Di 25 feb         10.00 uur – 12.00 uur             Digitaal Spreekuur
Wo 26 feb       14.30 uur – 15.00 uur            Voorlezen

Kidscollege workshop micro:bit 'Op avontuur in de Waanzinnige Boomhut'

De Vrienden van de Waanzinnige Boomhut kunnen alles maken. Met de micro:bit is het eigenlijk net zo. De mogelijkheden van dit computertje zijn eindeloos, maar het gaat niet altijd meteen zoals je gehoopt had. Tijdens de workshop op dinsdag 25 februari ontdek je aan de hand van het boek 'De Waanzinnige Boomhut' wat de mogelijkheden van de micro:bit zijn.

Bibliotheek VoorschotenVoor ontdekkers vanaf 9 jaar
Tijd: 11.30 – 12.30 uur, 13.30 – 15.00 uur
Leden € 6,00 / Niet Leden € 7,50
Kaarten aan de balie of via obvw.nl

Cursus Botanisch Tekenen
Leer het oude ambacht o.l.v. Janneke van Laar
Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht. Na het observeren van de groeiwijze van de plant, krijg je inzicht in de details en de opbouw van de kleuren. Door al deze facetten te schetsen en samen te voegen ontstaat de compositie. Daarna wordt de tekening overgebracht op aquarelpapier. Door steeds laagje voor laagje een tea-wash van aquarelverf aan te brengen komt de aquarel tot stand.

Janneke van Laar, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin en leer je de fijne kneepjes van dit vak.

Bibliotheek VoorschotenCursusdata: 4, 11 en 18 maart 2020
Leden €40,50 / niet-leden € 45,- (excl. materialen, incl. koffie/thee)

Basiscursus Computervaardigheden in Bibliotheek Voorschoten

Leer de beginselen voor het omgaan met de computer en Windows 10! Deze basiscursus bestaat uit 3 dagdelen en is bedoeld voor mensen die weinig ervaring hebben met computers of gewerkt hebben op een oudere versie van Windows.

Anja Slegt leer je alle basisvaardigheden van de computer. Computers zijn bij de bibliotheek beschikbaar, maar je kunt ook jouw eigen laptop met voeding meenemen.

Data cursus: donderdag 5, 12 en 19 maart
Tijd: 09.30 - 11.30u
Leden € 12,- / niet-leden € 17,-
Kaarten aan de balie of via obvw.nl

Boekenweeklezing Marnix Krop in Bibliotheek Voorschoten

Ter gelegenheid van de Boekenweek 'Rebellen en Dwarsdenkers' geeft Marnix Krop op woensdag 11 maart een lezing over zijn boek 'Wim Kok. Een leven op eigen kracht'. Marnix Krop, jurist, politicoloog en oud-ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Berlijn, voerde achttien gesprekken met Wim Kok, tot kort voor diens dood en sprak ruim honderd getuigen. Uitgebreid archief- en literatuuronderzoek completeren dit boeiende beeld van een man die van ver kwam en heel ver is gekomen.

Datum: woensdag 11 maartTijd: 20.00 – 22.00u
Leden € 9,- / niet-leden € 10,-
Kaarten aan de balie of via obvw.nl

Voorlezer voor Bibliotheek Voorschoten gezocht!

Wegens zwangerschapsverlof van twee ouders die bij ons voorlezen zijn wij op zoek naar een enthousiaste voorlezer die dit van hen wil overnemen. Je wordt tijdelijk eens in de 3 weken ingezet, later zal dat eens in de 4 weken worden. Het voorlezen vindt iedere woensdagmiddag plaats op de jeugdafdeling van 14.30 tot 15.00 uur. Ook in de schoolvakanties gaat deze activiteit door. Enige flexibiliteit is gewenst om in te vallen bij ziekte of vakantie van de andere voorlezers. Meer informatie of aanmelden via Miriam Buurmans (m.buurmans@obvw.nl)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten