<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Juf Conny van der Krogt houdt een dagboek bij van het veranderende leven op school.  Foto: VSK
Juf Conny van der Krogt houdt een dagboek bij van het veranderende leven op school. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 5)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over haar ervaringen in snel veranderend schoolleven. Vandaag 20 maart: De eerste Thuiswerkweek zit erop!

Wat een rare week. Een week waarin we met elkaar geschiedenis schrijven. Ik schrijf het ook al aan mijn kinderen in de klas. Dit is het begin van een periode die over een paar jaar in de geschiedenisboeken staat. Een kantelpunt voor economie, milieu en sociale omgang met elkaar. Als dat laatste positieve verandering met zich meebrengt, houden we toch iets moois over aan deze vreemde tijd.

Vandaag ook alweer de 5e dag waarop de gymleerkrachten een bericht aan alle Voorschotense kinderen sturen met een leuke uitdaging. Die van vandaag zag er echt pittig uit, maar was erg leuk met WC rollen en wat push-ups. De kinderen reageren erg enthousiast op deze berichten. Ze komen even in beweging, heerlijk.De gymleerkrachten zijn van plan elke dag iets online te zetten voor de kinderen, misschien kunnen we allemaal meedoen.

Elke collega is vandaag bezig geweest met het maken van een evaluatiebericht voor de kinderen en hun ouders. De meeste van ons deden dit met een filmpje waarin zij de kinderen toespraken. Best gek hoor, in een lege ruimte tegen een telefoon staan kletsen. Niet echt mijn ding. Met een grote groep kinderen van groep 8 hebben we vanmorgen Teams uitgetest. Er waren 18 kinderen online en we hebben even heerlijk bij kunnen praten. Leuk om te horen dat zij elkaar ook missen en nu op deze manier even in contact kunnen zijn. We hebben gelijk een wordfeud competitie gestart. Gevolg: ik zit met 10 kinderen in het spel!

Geweldig ook om te horen van de ouders van de kleuters dat de werkboekjes zo leuk ontvangen worden door hun kinderen. Er is vraag naar een volgend boekje. Volgende week krijgen ze allemaal iets nieuws om te doen.

Na een lange week heb ik vanmiddag om 3 uur mezelf maar een vrije middag gegeven. Lekker met een boek op de bank. Laten we hopen dat we de kans krijgen even niet aan school te hoeven denken. De telefoon gaat op stil, zondagavond gaan we weer kijken. Tenzij er natuurlijk andere maatregelen worden genomen. Dan staan we weer paraat om alles zo goed mogelijk te organiseren.

Fijn weekend! Kijk naar elkaar om en blijf gezond!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten