<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Oproep van huisarts Rob Michielsens

Bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp is vorige week veel werk verzet om de corona spoedpost te open. Huisarts Rob Michielsens is vanuit Voorschoten hier bij betrokken. Een update van de arts: 

'Ook vanuit voorschoten zullen er afgelopen week al diverse patiënten verwezen zijn naar deze spoedpost voor beoordeling. Waarom is er een spoedpost? We willen de patiëntenstromen strikt scheiden tussen wel verdacht voor corona en niet verdacht. Niet verdacht en acute huisartsenhulp nodig? Meld je bij de eigen huisarts en wordt daar verder geholpen. Wel verdacht of klachten passend bij corona? Meld je bij de eigen huisarts, die zal beoordelen wat er moet gebeuren, of wel thuis blijven en uitzieken of beoordeling op de corona spoedpost. Ook als je andere klachten hebt die beoordeeld moeten worden en verkouden of hoesten met koorts hebt, zal je op de corona spoedpost beoordeeld worden omdat dat de enige plek momenteel is waar deze klachten veilig kunnen worden beoordeeld zonder andere mensen onnodig in gevaar te brengen. De corona spoedpost is overigens geen testcentrum.

Persoonlijk Beschermings Materialen (PBM)
In het land wordt via diverse media de noodkreet voor PBM gedeeld. Ook als Voorschotense huisartsen hebben we op onze sites en via deze krant gevraagd om in ieders schuur of op de plank te kijken naar de middelen die nodig zijn en die dan bij ons in te leveren. Vele inwoners van Voorschoten hebben dit gedaan en als huisartsen was het hartverwarmend om de verbondenheid en steun binnen Voorschoten op deze manier te ervaren. Daarvoor namens ons allen veel dank.

Wij hebben erop toegezien dat deze spullen afgeleverd zijn op de corona spoedpost zodat wij en onze collega's aldaar veilig ons werk kunnen doen. Momenteel heeft het Rode Kruis de verantwoordelijkheid voor het inzamelen van deze middelen overgenomen. Heb je thuis nog dingen liggen die we nodig hebben mail dan met beschermingsmiddelen@rodekruis.nl. Zij zullen dan contact met u opnemen en meedelen hoe het verder gaat. Helaas heeft niet iedereen de beste bedoeling bij het aanbieden van PBM, daarom is dit nu gecentraliseerd bij het Rode Kruis. Als huisartsen kunnen we alle aanvragen en materialen niet op betrouwbaarheid controleren nog zijn we logistiek medewerkers die dat allemaal kunnen opslaan en verdelen. We zijn dan ook blij dat dit nu landelijk opgepakt gaat worden.

Houd veilige afstand van elkaar
De burgerlijke ongehoorzaamheid was blijkbaar zo groot dat er een noodoproep gedaan moest worden om mensen het belang van de 1,5 meter afstand duidelijk te maken. Op diverse media wordt er aandacht genoeg besteed aan het nut van afstand houden en thuis blijven. Werk hier alsjeblieft aan mee opdat we als zorg dit aankunnen. Zodra de IC's gaan overlopen gaan er mensen onnodig sterven en dat wil niemand.

Vooral jonge mensen lijken zich niet goed voor te kunnen stellen wat de consequentie van hun gedrag is. Helaas zal het moment waarop hun eerste vriend of vriendin op de ic beland te laat zijn om het terug te draaien. Dus luister alsjeblieft naar de adviezen houd je eraan en blijf binnen. Zeker wanneer je hoest, verkouden bent of koorts hebt. Neem geen onnodige risico's met je eigen en andermans leven.

Daar waar Covid19 een grotere bedreiging voor ons allen is dan vele op dit moment nog ervaren zit er ook een keerzijde aan. We zien verbondenheid in bijvoorbeeld het inleveren van PBM maar ook de initiatieven in de wijk zoals boodschappendiensten en hulp uit onbekende hoek. Uit eten gaan zit er dan even niet in maar je hebt wel de mogelijkheid een heerlijke maaltijd bij diverse gelegenheden af te halen en thuis in familiare kring op te eten. Wat de familie band alleen maar ten goede kan komen. Op de site van de gemeente kun je je aanmelden en is een overzicht van hulp die er is.

Blijf gezond en heb aandacht voor elkaar!!!'
Huisarts Rob Michielsens
Praktijk Leidseweg 95
Voorschoten


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten