Foto's: Nuts basisschool.
Foto's: Nuts basisschool.

Gastles van BN-ers en… Koningsbingo voor groep 3 van de Nuts

Algemeen Regio nieuws

(Ingezonden) Op 24 april, eigenlijk de dag van de Koningsspelen, was het ’s ochtends heel gezellig in groep 3 op de Nutsschool . Allereerst kregen de kinderen thuis en in de opvangklas een  gastles van Billy Bakker en Mirco Pruyser, twee tophockeyers van Amsterdam en spelers van het Nederlands elftal.

De kinderen kregen o.a. te horen hoe je elkaar kunt helpen om door te zetten, met andere woorden hoe je op een fijne manier kunt samenwerken. Daarnaast legden Billy en Mirco uit hoe je voor je droom kunt gaan, maar dat het niet vanzelf gaat. En… hoe ga je om met tegenslagen? Ze vertelden over hun eigen teleurstelling, dat de Olympische Spelen nu niet doorgaan en hoe ze er met elkaar voor zorgen om toch topfit te blijven. Via de chat mochten de kinderen ook zelf vragen stellen. Leuk en leerzaam en weer eens wat anders, dan de vertrouwde juffen. 

Om 10.00 u. zat iedereen wederom klaar, maar nu met potlood en kaart voor de Bingo. Voorwaarde was wel, een oranje, of rood, wit, blauwe outfit. Via Google Meet konden de juffen zien, dat dat gelukkig bij iedereen piekfijn in orde was. En dus… konden de ballen gaan rollen! Natuurlijk waren er prijzen te winnen: van Koningssoesjes tot boeken en kleine speeltjes. Spannend hoor. Wie kreeg er op tijd een rij vol? En wie de eerste volle kaart: de hoofdprijs? En wie de tweede, of de derde? 

De gelukkigen kregen hun gewonnen lekkers nog diezelfde dag thuis bezorgd. Mm…Op een nieuw plekje ligt er voor de andere zesentwintig winnaars nog een verrassing te wachten. Nu gaan we eerst heerlijk uitrusten  en daarna weer ‘een beetje’ naar school. Ook best spannend.

Nieuws overzicht

Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 2 uur geleden
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 20 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 apr, 10:00
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 23 apr, 09:59
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 23 apr, 09:02