Beheerder Sandy Seijn van de Kinderboerderij wil dolgraag open maar de vraag is wanneer. Foto: De Vertelfotograaf
Beheerder Sandy Seijn van de Kinderboerderij wil dolgraag open maar de vraag is wanneer. Foto: De Vertelfotograaf

Wanneer mag de Kinderboerderij weer open?

Algemeen Regio nieuws

In een film op de facebook van de Kinderboerderij Voorschoten legt beheerder Sandy Seijn uit dat de Kinderboerderij wellicht per 1 juni open mag maar dat dat nog lang niet zeker is. 

'Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag werd er niet over de kinderboerderij gesproken maar onze brancheorganisatie houdt alles goed in de gaten’, zegt Sandy. ‘Er is een kleine kans dat we open mogen. In de tussentijd heeft de organisatie alvast proefregels opgesteld maar het is allemaal niet zo makkelijk als je denkt want hoe moet je de afstand van 1,5 meter houden? Hoeveel mensen mogen er naar binnen en wat mogen ze wel en niet doen.

Wij zijn bang dat als we open gaan, mensen massaal naar ons toe komen. Hoeveel mogen dat er zijn? En dan moeten we op ons terrein gaan handhaven. Bijvoorbeeld iets creëren om bij de ingang uit te delen, zoals bij de supermarkt een wagentje. Dat kan bij ons natuurlijk niet. En als ze naar buiten gaan, moet je dat weer aanpakken en schoonmaken. Er moet ook nog veel materiaal gekocht worden als handschoenen en desinfectans. Of we daar allemaal aan kunnen voldoen, weet ik gewoon nog niet’, is Sandy eerlijk.

Met het Stichtingsbestuur wordt al goed nagedacht over weer open gaan. ‘Dagelijks hebben we gesprekken en we willen natuurlijk zo ontzettend graag weer open maar dan wel als het verantwoord is en op de goede manier. Stel dat niemand ergens aan mag komen, de dieren niet mag aanraken of niet met de fietsjes spelen, dan is dat ook niet leuk. Het is een hele uitzoekerij.’

Bekijk het filmpje op www.facebook.com/stichtingkinderboerderijvoorschoten

Nieuws overzicht

Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1
Wethouder Paul de Bruin, Harm van Os van installatiebedrijf Freek van Os en Esther Habers, directeur bibliotheek Voorschoten.
Gemeente plaatst 26 zonnepanelen op bibliotheek 6 mei, 14:09 1