<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Burgemeester Charlie Aptroot onthult met kleinzoon Julius de tijdmachine in het museum Voorschoten
Burgemeester Charlie Aptroot onthult met kleinzoon Julius de tijdmachine in het museum Voorschoten (Foto: )

Terug in de tijd, Voorschotense geschiedenis in een tijdmachine

Voorschoten - Museum Voorschoten beschikt sinds afgelopen zaterdag over een echte tijdmachine. Een digitaal stripverhaal over het ontstaan van Voorschoten. Burgemeester Aptroot en oudste kleinzoon Julius mochten de tijdmachine onthullen.  

Van de ijstijd naar de Romeinen, de middeleeuwen en de Spaanse overheersing, alles is te zien in de tijdmachine die tijdens openingsuren in museum Voorschoten is te bekijken. Twee kinderen, Sami en Floortje (groep 8), zijn de helden van het stripverhaal. Zij worden door de directeur van het museum, meneer Bollebof, met behulp van een tijdmachine door de verschillende tijdvakken geleid. En dit alles is te bekijken via een interactief beeldscherm (touchscreen). 

De tijdmachine was een wens van de eerste Museumvoorzitter Henk Wijckerheld Bisdom bij zijn afscheid. Na het vinden van sponsoren kon op basis van een stripverhaal van destijds voorzitter René van der Smeede de tijdmachine worden ontwikkeld. Het ICT bedrijf 100%FAT tekende voor de realisatie van de software. 

Meer info museumvoorschoten.nl  

Een uitgebreid verslag is te lezen in de Voorschotense Krant van 25 september.   


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten