<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Gemeente Voorschoten
Foto: Gemeente Voorschoten
Regio nieuws

Voorschoten organiseert Educatief Programma Jongeren (EPJO)

(persbericht) Politie, gemeente en Voorschoten Voor Elkaar organiseren eind september twee bijeenkomsten over jongeren en overlast. De eerste training ‘EPJO in de buurt’ is voor jongeren, de tweede voor ouders en omwonenden. Het gaat over grenzen opzoeken en de gevolgen van bepaalde keuzes in het leven. Een ex-gevangene vertelt over zijn keuzes, de gevolgen daarvan en de rol van zijn omgeving.

EPJO staat voor Educatief Programma Jongeren. Het programma startte in 2012 op verschillende basisscholen in Amsterdam. Inmiddels wordt EPJO in heel Nederland ingezet, ook op middelbare scholen en in de wijk voor ouders en omwonenden. Door de training zowel aan jongeren als aan de ouders en omwonenden te geven, krijgen beide kanten concrete tips. Bovendien draagt het op deze manier bij aan het vergroten van de tolerantie.

Maandag 28 september: ‘EPJO in de buurt’ voor ouders en omwonenden
Op maandag 28 september is de training voor ouders, verzorgers en omwonenden over de omgang met jongeren. Jongeren zoeken de grenzen op in hun weg naar volwassenheid. Dat hoort bij de ontwikkeling. Maar waar trek je als ouder/verzorger of buurtgenoot de grens? En hoe geef je die grens aan? Wat werkt wel en wat niet? Moet je dat alleen doen of vraag je om hulp? Ook tijdens deze avond vertellen professionals en een ervaringsdeskundige hun verhaal en geven ze tips en advies.

Wie : ouders/verzorgers en buurtgenoten met vragen over overlast door jongeren
Wat : bijeenkomst ‘EPJO in de buurt’
Waar : Vliethuis, prof. Einsteinlaan 2F in Voorschoten
Hoe laat : maandag 28 september van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)

Woensdag 30 september: ‘EPJO in de buurt’ voor jongeren
Woensdagavond 30 september is de training voor jongeren. Het zal gaan over het maken van keuzes, oorzaken, gevolgen en respect. Sommige beslissingen nemen jongeren helemaal zelf, andere worden beïnvloed door hun omgeving. Niet altijd hebben ze hier invloed op, denk aan opvoeding en huiselijk geweld. Op andere keuzes hebben die ze maken wel. Soms komen jongeren door verkeerde keuzes in aanraking met politie en justitie. Wat kunnen ze doen om te voorkomen dat dit gebeurt? Welke invloed hebben ze op hun eigen keuzes en op hun omgeving? Professionals en een ex-gedetineerde vertellen hun verhaal en geven tips en advies.

Wie : jongeren vanaf 14 jaar
Wat : bijeenkomst ‘EPJO in de buurt’
Waar : in de basement van het gemeentehuis (ingang Burgemeester Berkhoutpark), Leidseweg 25 in Voorschoten
Hoe laat : woensdag 30 september van 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten