De plannen voor een voedseltuin in de Nassauwijk zijn voorlopig uitgesteld.
De plannen voor een voedseltuin in de Nassauwijk zijn voorlopig uitgesteld. Foto: Voedseltuin Voorschoten

Voedseltuin in Nassauwijk vooralsnog uitgesteld

Politiek Politiek

Er is flink wat onrust ontstaan in de Nassauwijk over het voornemen tot een voedseltuin op de hoek van de Nassaukade en de Prins Mauritslaan. In een brief aan de gemeenteraad maken bewoners van de wijk bezwaar tegen de aanleg. 

Zij vrezen dat de voedseltuin veel bezoekers gaan trekken, en er dus meer verkeer zal komen. De weg is al behoorlijk druk vanwege het daar gevestigde kinderdagverblijf/peuterspeelzaal en veel parkeerruimte is er ook niet. Bovendien wordt een nabijgelegen speelveld opnieuw ingericht met ruimte voor extra groen, bloemperken en fruitbomen. Ook zijn omwonenden bang dat de voedseltuin ongedierte zoals ratten zal aantrekken. Maar het grootste bezwaar is toch wel dat zij de plannen uit de pers moesten vernemen en niet door de gemeente waren geïnformeerd.  

‘Dat klopt, de initiatiefneemster heeft een aanvraag ingediend in het kader van adoptiegroen, iets waar de gemeente altijd graag aan mee werkt. Inmiddels wordt al 1,3 ha gemeentegrond door inwoners onderhouden’, antwoordt wethouder Erica Spil desgevraagd. ‘Voorwaarde is echter wel dat de initiatiefnemers zelf met omwonden van het groen in gesprek gaan over de plannen en dat de omgeving het er mee eens is. Hoe groot wordt het stuk grond, wat wordt er verbouwd en wie gaat het beheren? En juist dat overleg bleek hier niet te zijn gebeurd. De plannen voor de voedseltuin zijn daarom voorlopig uitgesteld tot er akkoord met omwonenden is.’

Nieuws overzicht

Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1
Wethouder Paul de Bruin, Harm van Os van installatiebedrijf Freek van Os en Esther Habers, directeur bibliotheek Voorschoten.
Gemeente plaatst 26 zonnepanelen op bibliotheek 6 mei, 14:09 1