<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Voorschoten Voor Elkaar
Regio nieuws

Alzheimer Café nu ook digitaal te volgen

Op woensdagavond 21 oktober organiseert Voorschoten Voor Elkaar weer een themabijeenkomst van het Alzheimer Café Voorschoten. Vanwege de RIVM  maatregelen is er maar een beperkt aantal bezoekers te ontvangen maar de bijeenkomst is ook digitaal te volgen en er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, mantelzorgers, hulpverleners of andere geïnteresseerden. Het heeft de gezelligheid van een café en biedt voorlichting, contact met lotgenoten en de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Onder leiding van een gespreksleider wordt ingegaan op allerlei aspecten van dementie.

Thema van 21 oktober is: Veranderingen in gedrag / Omgang met dementiegedrag
De gastspreker van de avond is: Frans Hoogeveen (specialist dementiezorg).

De onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn:
· Hoe ga ik om met gedragsveranderingen, angst, verwardheid, depressie?
· Communicatieproblemen en onmachtsgevoelens
· Rekening houden met de belevingswereld van de dementerende
· Kritiek van anderen
· Als partner/verzorger denken aan jezelf

Vanwege de RIVM maatregelen kunnen we slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen om de veilige afstand van 1,5 meter te waarborgen. Vooraf telefonisch aanmelden is daarom verplicht.

Uitzending live te volgen
Vanwege het beperkte aantal bezoekersmogelijkheden zal de bijeenkomst ook live te volgen zijn; deze wordt gefilmd en uitgezonden via een YouTube kanaal. Het publiek zal daarbij niet worden gefilmd. De hyperlink naar waar de bijeenkomst live te volgen is zal binnenkort te vinden zijn op: www.alzheimer.cafe. Wanneer u op de betreffende webpagina een stukje naar beneden scrolt vindt u een knop naar de uitzending.

Telefonisch vragen stellen
Tijdens de uitzending bieden we de mogelijkheid om uw vragen telefonisch te stellen via telefoonnummer 06 - 57 14 12 80.

Meer informatie
Bel voor aanmelden telefoonnummer 071 - 561 90 01 of mail naar info@voorschotenvoorelkaar.nl. Wij noteren uw aanmelding of helpen u verder met de manier waarop u de avond ook online kunt volgen. Meer informatie kunt ook vinden op onze website: www.voorschotenvoorelkaar.nl/2020/omgang-met-dementiegedrag


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten