De raamposters van Juf Conny. Wie ze voor het raam ziet hangen weet dat er een leerling van de Fortgens woont.
De raamposters van Juf Conny. Wie ze voor het raam ziet hangen weet dat er een leerling van de Fortgens woont. Foto: PR

Dagboek van een leerkracht: dubbel gevoel

Algemeen Regio nieuws

Het digitale dagboek van Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool gaat nog even door. Volgende week gaan de scholen weer open en dat brengt andere problemen met zich mee:

Vandaag is er natuurlijk binnen het team veel gesproken over de veranderingen die komende week van kracht gaan. Het gevoel is zo dubbel. Natuurlijk zijn wij met elkaar dolblij dat de kinderen weer naar school mogen. Ook zij kunnen niet wachten tot het maandag is. Nog 5 nachtjes slapen, hoorde ik vandaag al zeggen. Maar de onzekerheid wat er met je klas gaat gebeuren op het moment dat een groep in quarantaine moet is nog groot. 

Wat doet dit met de kinderen als zij weer een periode thuis moeten zitten? Dan is er geen noodopvang voor de kinderen uit die groep. Wat zijn daarvan de gevolgen? Moeten ouders met vitale beroepen dan toch vrije dagen gaan opnemen? Als een groep thuis komt te zitten, mogen de kinderen niet door opa of oma opgevangen worden. Ook mogen de kinderen niet bij elkaar komen zodat opvang op die manier mogelijkerwijs geregeld zou kunnen worden. 

Allerlei scenario’s buitelen in elk geval voor mijn hoofd. Wat doet dit met de groep zelf. Stel dat kinderen elkaar ‘de schuld gaan geven’ over het feit dat zij weer thuis moeten gaan zitten? Welk werk geef ik de kinderen mee? Wij werken weliswaar deels digitaal, maar er moet ook nog heel veel op papier. Vandaag ben ik maar weer begonnen met werkboekjes maken voor het geval dat…

De kinderen zelf zijn heel blij. Gezellig weer met de vrienden en vriendinnen bij elkaar in de klas. Op dit moment kunnen zij niets leukers bedenken. (dat zal in de loop van de tijd wel weer veranderen ??) 

Om te benadrukken hoe trots we op onze kinderen zijn hebben wij deze week alle kinderen een kaart gestuurd met een raamposter waarop staat dat er een kanjer van een leerling woont in dit huis. Vol trots kwamen vanmiddag al de eerste foto’s binnen. Dus als je fietsend door Voorschoten posters voor het raam ziet hangen, weet dan dat daar een leerling van ons woont waar wij heel trots op zijn.

Vanmiddag heb ik nog een tijdje aan de rapporten gewerkt. Volgende week maandag ontvangen de kinderen van groep 3 voor het eerst een echt rapport. Dat dit een ander rapport is als in voorgaande jaren zal duidelijk zijn. Wij hebben veel te vertellen over wat er gebeurd is in het eerste half jaar van groep 3.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 11 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1