Afbeelding
Foto: Comol5.nl

Fietstunnel Hofweg weer open

Algemeen Regio nieuws

De fietstunnel Hofweg onder de A4 is weer open. Hiermee kunnen fietsers weer snel van Zoeterwoude naar Leiden/Voorschoten en omgekeerd. Het werk is nog niet helemaal klaar, deze zomer wordt de bovenste laag asfalt aangebracht en er komt nog een fotowand. 

In de afgelopen maanden zijn er lichtkoepels gemaakt. Dit zorgt voor daglicht in de tunnel, wat de sociale veiligheid ten goede komt.

Fietspad Vogelhoff nog tot eind 2022 dicht
Pas wanneer de definitieve ligging van de Hofvlietweg is gerealiseerd, kan het fietspad door het gebied Vogelhoff worden hersteld. Het fietspad ligt nu nog aan de A4 zijde maar komt in de definitieve situatie aan de andere kant van de Hofvlietweg te liggen. Deze aansluitingen zijn pas aan het einde van het project (2022) mogelijk.

Om een veilige aansluiting te kunnen maken is het ook noodzakelijk om de weg voor het bouwverkeer en de tijdelijke kruising van het bouwverkeer met de Hofvlietweg over een tijdelijke brug op te heffen. Ook moet de definitieve ligging van de Hofvlietweg nabij de tunnelmond gerealiseerd zijn.

Bron: comol5.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 3 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 5 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 6 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 11 uur geleden 5
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10