<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Ellen

Kinderdag verblijf de Uitvinder: een nieuw maar ervaren kinderdagverblijf

Jarenlang was er discussie tussen de omwonenden en de gemeente over de invulling van de openplek aan de Prof. Van der Waalslaan, maar met de vestiging van het Kinderdagverblijf De Uitvinder is een mooie invulling gevonden voor deze locatie. Donderdag 15 april vond, met in achtneming van de coronamaatregelen, de feestelijke opening plaats van het Kinderdagverblijf De Uitvinder aan de Prof. Van der Waalslaan in Voorschoten.

De Uitvinder biedt kinderopvang aan waar kinderen heerlijk kunnen spelen in een ommuurde avonturentuin met mooie bomen. Een vast team van medewerkers zorgt voor een liefdevolle en vertrouwde omgeving voor alle kinderen.

De opening werd verricht door wethouder Marcel Cramwinckel, niet met het doorknippen van een lintje, maar verkleed als uitvinder werd hij uitgenodigd om een proef te doen. De proef lukte en het kinderdagverblijf was geopend.

De gemeente is blij dat na jarenlange gesprekken met de buurt de open plek aan de Prof van der Waalslaan nu is ingevuld. Door te denken in kansen en niet in beperkingen staan we nu hier en kan het kinderdagverblijf De Uitvinder van start gaan’, zegt de wethouder. ‘Het terrein is verkocht aan de firma Niersman die er een prachtige invulling aan heeft gegeven. Het is een echte win win situatie, Goed voor de wijk, goed voor het dorp, financieel voor de gemeente en de firma Niersman kan weer een prachtig gebouw toevoegen aan hun projectenlijst.

Ook Mark Niersman is trots met het nieuwe project. Hij feliciteert de gemeente en eigenaresse Wanda de Ruiter die met haar jarenlange ervaring meegeholpen heeft om een heel doelmatig gebouw te ontwerpen. ‘Ondanks alle tegenslagen door Corona heb je kans gezien en gepakt’, zegt hij.

Het is altijd spannend om een nieuwe locatie te openen, maar we kijken er ontzettend naar uit. We willen snel een vertrouwde en warme plek in de buurt worden’’, vertelt eigenaresse Wanda de Ruiter, die al ruim zeventien jaar ervaring in de kinderopvang heeft in Leiden. ,,Ook verzorgen we al een tijd op bijna alle scholen in Voorschoten de overblijf en daardoor is het hier voor mij bekend en vertrouwd geworden. We waren hier alleen nog niet aanwezig met een locatie. Dat we hier nu opengaan voelt dus als een logische stap’’.

In Leiden staan de kinderopvanglocaties waar Wanda de drijvende kracht achter is bekend om het zachte en familiaire karakter. De lijntjes zijn kort en alles kan. ,,We worden weleens de Pippi Langkous onder de kinderdagverblijven genoemd. Ik denk dat zowel kinderen als ouders zich bij ons heel snel op hun gemak voelen’’, zegt Wanda, die ervan overtuigd is dat ook de nieuwbouw aan de Professor van der Waalslaan binnen de kortste keren de sfeer van Villa Kakelbont ademt.

Daarbij is het spiksplinternieuwe pand straks helemaal ingericht op alle gemakken die kinderen zich wensen. De gezichten die De Uitvinder straks gaan leiden zijn gepokt en gemazeld binnen de kinderopvang en bovendien al scherp op elkaar ingespeeld. ,,We gaan met een vast en ervaren team aan de slag in Voorschoten. Ook ikzelf begin bij De Uitvinder. We willen hier in de buurt echt iets moois opbouwen’’, benoemd Wanda.

De naam ‘De Uitvinder’ past in ieder geval goed in een buurt waar straten de namen van Marie Curie en Van der Waals en al dragen. ,,En het is natuurlijk een knipoog naar alle kinderen die de wereld ontdekken en hopelijk dus ook ons nieuwe kinderdagverblijf. Inschrijven kan in ieder geval al via: www.kdvdeuitvinder.nl’.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten