Afbeelding

De Boschbloem start in september weer met linedance voor beginners

Algemeen

Wil je graag met linedance beginnen en is een gevorderde groep een te grote uitdaging! Dan krijg je nu de mogelijkheid om dit in praktijk te brengen. Kom een uurtje heerlijk ontspannend dansen op prachtige muziek! Vanaf 1 september wordt bij de Boschbloem weer met een beginnersgroep gestart. 

Al jaar en dag wordt bij het activiteitencentrum de Boschbloem iedere woensdagavond, nu al jaren onder leiding van Suzette de Groot, met plezier en enthousiasme op verschillende soorten muziek aan linedance gedaan. Bij linedance wordt in lijnen en rijen gedanst, zodat het één geheel wordt. Het belangrijkste is dat er gedanst wordt met dezelfde bewegingen en in dezelfde maat. Heel kenbaar voor linedance is dat vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. 

Linedance wordt op verschillende niveaus gedanst. Dit ligt aan bijvoorbeeld de moeilijkheid van de basis van de dans. Het dansen bestaat niet meer alleen uit het hakken-tenen en de duimen hoeven niet meer achter de buckle. Er mag met het hele lichaam bewogen worden in plaats van het ‘over de vloer harken zonder het bovenlichaam te veel te bewegen’ zoals het is begonnen.

De avond begint om 19.00 uur voor de beginnersgroep, om 20.00 uur start de gevorderden en om 21.00 is het de beurt aan de ver gevorderdengroep. De avond wordt van 22.00 – 23.00 uur afgesloten met een uur dansen op verzoeknummers. 

Je begrijpt, als je het leuk vindt er veel te dansen en te leren is. Interesse om met linedance te beginnen geef je op bij Suzette de Groot, zij is na 16.00 uur te bereiken op telefoonnummer 06 83 90 71 93.Kijk ook eens op www.boschbloem.nl voor onze andere activiteiten en mogelijkheden

Nieuws overzicht

Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 22 minuten geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 38 minuten geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 39 minuten geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 41 minuten geleden
Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 18 uur geleden