<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Mevrouw Christa Hessing en Burgemeester Stemerdink verrichten de openingshandeling door symbolisch de taart aan te snijden</p>

Mevrouw Christa Hessing en Burgemeester Stemerdink verrichten de openingshandeling door symbolisch de taart aan te snijden

(Foto:Vsk)
Ondernemer in beeld

Officiële opening Bakkerij Hessing aan het Treubplein in Voorschoten

Vandaag, donderdag 2 september, vond de officiële opening plaats van Bakkerij Hessing aan het Treubplein in Voorschoten. De bakkerij is de eerste franchise vestiging van Bakkerij Hessing, die in Den Haag en Voorburg om zijn ambachtelijk vakmanschap wijd en zijd bekendheid geniet.

Ter gelegenheid van de officiële opening kreeg de welzijnsorganisatie Voorschoten Voor Elkaar een enorme taart als waardering voor hun werk in Voorschoten aangeboden. De taart werd symbolisch aangesneden door burgemeester Nadine Stemerdink en mevrouw Christa Hessing, de vrouw van oprichter Hans Hessing die destijds samen met zijn broer Frans de eerste bakkerij Hessing in den Haag is begonnen.

Peter van Strien is franchisenemer van de bakkerij in Voorschoten, ook hij komt uit een bakkersfamilie met een lange traditie. De familie van Strien oefent al sinds 1824 het bakkers ambacht uit. Ook de familie Hessing kent een lange bakkerstraditie, al drie generaties is het bedrijf overgegaan van vader op zoon. ‘Hoe mooi dat deze twee families nu hier in Voorschoten samenkomen’, zegt burgemeester Nadine Stemerdink, die Peter van Strien welkom heette in Voorschoten en hem namens het college veel succes wenste. ‘Ik ken Hessing al vanuit Leidschendam-Voorburg en waardeer het erg dat jullie maatschappelijk en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben. Een mooi voorbeeld daarvan is jullie Toogoodtogo visie, namelijk de ‘restbroodtosti’, die jullie maken van het brood dat de vorige dag is overgebleven. Ik hoop dat jullie je net zoals ik welkom zullen voelen in Voorschoten’.

Ook wethouder de Paul de Bruijn heette de nieuwe ondernemer van harte welkom. ‘Wij zijn blij met ondernemers die zich betrokken voelen bij het dorp. Bij de verbouwing en inrichting van de winkel hebben jullie lokale ondernemers betrokken en ook is er al contact geweest met de Voedselbank en sportverenigingen in Voorschoten, dat waarderen wij zeer. Het is ons bekend dat jullie graag een klein terras voor de winkel willen’, vervolgt de wethouder. ‘Dat past ook in onze plannen voor een bruisend centrum, dat onderdeel is van de centrumvisie. De visie is klaar maar het bestemmingsplan nog niet, toch willen wij jullie een tijdelijke vergunning tot november geven om hier een terras in te richten. Ondertussen gaan wij aan de slag met het bestemmingsplan voor het Treubplein’.

Peter van Strien bemoeit zich, naast zijn andere werkzaamheden op het gebied van investeren, ontwikkelen, implementeren en succesvol exploiteren van bakkerij productie en bakkerij retail, voornamelijk met de organisatie van de winkel. ‘Demi Hensing is bedrijfsleider’, vertelt hij. ‘Zij weet de klanten alles te vertellen over onze producten en het ambachtelijk bereide zuurdesembrood dat gist en lactosevrij is’.

Wie iets te vieren heeft, trakteert!
Alle genodigden bij de officiële opening hebben de Haagse Kakker, waar Bakkerij Hessing zo bekend om is, ontvangen. Maar ook de klanten worden niet vergeten, zij ontvangen van 2 tot en met 4 september een 1 persoons Haagse Kakker en kunnen, naast de dagaanbiedingen in de winkel, van 2 tot en met 4 september profiteren van een extra feestvoordeel: een chipolata feesttaartje voor 8 personen voor € 7,50, 1 euro korting op alle desembroden en 1 euro korting op koffie of thee to go met een muffin!


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten