Bedrijfsleider Ramon van Rooijen van Intratuin over de laatste week van het plantencentrum aan de Leidseweg-Noord.
Bedrijfsleider Ramon van Rooijen van Intratuin over de laatste week van het plantencentrum aan de Leidseweg-Noord. Foto: VSK

Laatste dagen van Intratuin aan de Leidseweg-Noord

Algemeen Ondernemer in beeld

(persbericht) Na 99 jaar komt er volgende week een einde aan een tijdperk: Intratuin Voorschoten sluit op 1 maart haar deuren, om op 31 maart het gloednieuwe tuincentrum in Lisse te openen. Bedrijfsleider Ramon van Rooijen vertelt over de laatste week aan de Leidseweg en natuurlijk de opening in Lisse.

Hoe het begon…Al in 1923 begon Opa Griffioen op de Leidseweg met het kweken van vaste planten. Zijn zoons, Henk en Co, begonnen later met de verkoop van planten aan particulieren. De planten van Griffioen werden erg populair in de regio, en de vraag naar andere producten steeg: zo werd de kwekerij van Opa Griffioen steeds meer een tuincentrum. 

In 1977 namen de broers het bedrijf over en besloten ieder een onderdeel voor hun rekening te nemen: het hart van Henk lag bij de kwekerij, en Co had zijn passie gevonden in het tuincentrum. In 1982 sloot het bedrijf zich aan bij Intratuin, en met de aankoop van de grond van de buurman groeide het tuincentrum langzaam tot een begrip in de regio. Na het overlijden van Co in 1989 kwam zijn zoon Sjaco, de huidige directeur, in de zaak.

Veertien jaar geleden werd de grond verkocht aan projectontwikkelaar Synchroon. Na vergeefse pogingen naar Valkenburg te verhuizen, bood de locatie van het oude ‘Overvecht’ tuincentrum in Lisse uiteindelijk uitkomst.

Afscheid met Parking Sale
Er heersen gemengde gevoelens in Voorschoten, vertelt bedrijfsleider Ramon. “Hoewel iedereen er enorm naar uitkijkt om straks in Lisse aan de slag te gaan, wordt er toch een bepaalde periode afgesloten. Sommige collega’s zijn al 40 jaar in dienst, Intratuin Voorschoten is echt hun tweede huis.” Om het tijdperk ‘Voorschoten’ af te sluiten, zal er met het hele team worden stilgestaan bij de sluiting van de vestiging in Voorschoten. “Als de winkel voor de laatste keer haar deuren sluit, drinken we er met z’n allen een lekker borreltje op.’

Voor het zover is, moet de winkel wel nog helemaal leeg. Daarom is er tot en met 1 maart een grote indoor Parking Sale, waarbij je kunt onderhandelen over de prijs en zo écht goede koopjes kunt scoren.

Openingskoopavond op 31 maart
Op 31 maart opent de eerste fase van Intratuin Lisse tijdens een gezellige openingskoopavond. Ramon: “Tijdens de koopavond, welke begint om 17:00 uur, kunnen alle klanten de nieuwe winkel bewonderen en winkelen met 20% korting op het hele assortiment. We hopen hier natuurlijk ook veel vaste klanten uit Voorschoten te mogen verwelkomen!” De nieuwe vestiging wordt in drie fases opgeleverd: “Wat we op 31 maart openen is slechts 35 tot 40 procent van wat er uiteindelijk komt te staan. In het najaar wordt de tweede fase opgeleverd, met hierin de warme kas en het horecagedeelte. Het wordt echt zó mooi!”

Over Intratuin Lisse
Voor meer informatie over Intratuin Lisse, bouwupdates en de het laatste nieuws over de opening kunt u terecht op www.intratuin.nl/lisse of op de socialmediakanalen van het tuincentrum.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 23 uur geleden 1