Julia Reijers zwaait de vrachtwagen met 80 kuub hulpgoederen uit Voorschoten uit.
Julia Reijers zwaait de vrachtwagen met 80 kuub hulpgoederen uit Voorschoten uit. Foto: Vsk

Hulpgoederen uit Voorschoten onderweg naar Moldavië

Algemeen

Vanmorgen kon Julia Reijers, de initiatiefneemster voor de inzamelingsactie voor de Oekraïense vluchtelingen in Moldavië opgelucht de vrachtwagen uitzwaaien, het vele werk zat er op!

‘Het was een bijzondere ervaring’, zegt Julia die de afgelopen dagen werd bijgestaan door haar huisg Gideon Kuijpers en haar moeder Marianne van den Broek. ‘We hebben van alle kanten hulp gekregen, goederen, voedsel en geld om het transport mogelijk te maken. En, vooral ook heel veel handjes, want  het was een enorme klus om alles te sorteren, in dozen te verpakken en op de pallets te laden. De pallets moesten daarna allemaal gewrapt worden. Ook moesten alle goederen voor de douaneverklaring worden beschreven, daar ging ook heel veel tijd in zitten, we hebben dagen van 13 uur werken achter de rug’.

Alles alles goed verloopt zal de vrachtwagen met 80 kuub aan goederen uit Voorschoten over drie dagen in Moldavië op de plaats van bestemming aankomen. De goederen worden zo mogelijk vanaf de grens begeleid door de Moldavische Silvia Kirilov die er voor zorgt dat de goederen goed terechtkomen. Silvia bericht er over op haar facebookpagina https://www.facebook.com/silvia.kirillov.5.

Het is niet de bedoeling dat het bij dit ene transport zal blijven, ‘we hebben nog geld voor een tweede transport’, zegt Julia. ‘Zodra we meer zicht hebben op wat er nodig is, dan komen wij weer in actie!’.

In de Voorschotense Krant van maart, op pagina 15, leest u meer over de actie.

Alles ingepakt en klaar om ingeladen te worden
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Julia en haar moeder Marianne, samen een enorme klus geklaard.

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 1 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 2 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 17 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 19 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 21 uur geleden