Aankomst van de eerste vrachtwagen in Moldavië.
Aankomst van de eerste vrachtwagen in Moldavië. Foto: Rotary

Rotary organiseert inzameling bij Dirk voor Oekraïners in Moldavië

Algemeen Regio nieuws

Zaterdag 16 april organiseert Rotary Club Voorschoten-Leidschendam een voedselinzamelactie van houdbare producten voor gevluchte Oekraïners in Moldavië. De actie vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur bij Dirk op de Koningin Julianalaan in Voorschoten. 

Bij de ingang van de supermarkt overhandigen Rotaryleden de klanten een boodschappenlijstje met producten waaraan Oekraïense vluchtelingen in Moldavië veel behoefte hebben, van houdbare melk en babyvoeding tot soep in blik en ontbijtgranen. Na betaling aan de kassa kunnen klanten die producten bij de Rotaryleden inleveren. Zij brengen de volle kratten vervolgens naar de loods aan de Rouwkooplaan 7 die Van der Valk beschikbaar stelde en vanwaar Julia Reijers het transport van hulpgoederen coördineert. 

De houdbare producten van Dirk en andere hulpgoederen komen terecht bij het Moldavisch-orthodoxe liefdadigheidscentrum OCCM in Sîngera. Dankzij haar directe contacten weet Julia welke producten ter plekke niet zomaar te koop zijn en waarmee we de gevluchte Oekraïners dus echt helpen. Radio- en televisiezender Teleradio Moldova maakte begin april een reportage over de aankomst van de eerste vrachtauto. Binnenkort vertrekt de tweede volle vrachtauto uit Voorschoten.

Rotary dankt Dirk voor de zeer welwillende medewerking. Wij kijken uit naar een mooie opbrengst, zoals inwoners van Voorschoten zich al jarenlang van hun beste kant laten zien. Lezers die niet aan de inzamelingsactie kunnen deelnemen maar het initiatief van Julia wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL53 INGB 0002 7688 04 t.n.v. Hart voor de Oogst, o.v.v. Oekraïense vluchtelingen Moldavië.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 6 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 6 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 13 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22