Afbeelding
Foto: VSK

Gemeente werkt mee aan ecologische verbindingsstrook Kniplaanviaduct

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) Het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten wil meewerken aan een extra verbreding bij het Kniplaanviaduct over de A4, gepland voor 2026. Die verbreding, een groene vegetatiestrook, is bedoeld als ecologische verbindingsstrook voor kleine zoogdieren en insecten. Die krijgen daardoor betere kansen in het weidegebied van het Groene Hart tot aan Horsten en Duinen in Wassenaar. 

Het bestaande Kniplaanviaduct wordt al verbreed omdat het niet meer voldoet aan de eisen. Nu wordt dat viaduct gebruikt door omwonenden en recreatief verkeer. Deze groene verbreding zou daar dus bij komen. Die staat pas gepland voor 2026, maar Rijkswaterstaat wil nu al weten welke steun ervoor is in de regio.

De ecologische verbindingszone zou 3 meter breed worden. Planologisch, juridisch en technisch kan dat. Rijkswaterstaat en de regiopartners van het landschappelijk gebied Duin Horst en Weide hebben deze strook als meest reële kans beoordeeld bij de verbreding van de A4 op het traject tussen grofweg Leiden en Leidschendam-Voorburg. Hiermee wordt de biodiversiteit bevorderd.  

Nieuws overzicht

Afbeelding
Groep 8b RKBS De Regenboog winnaar Magazine Awards Zuid Holland 1 uur geleden
Afbeelding
Jaarconcert Harmonie Voorschoten op zondag 25 juni 1 uur geleden
Afbeelding
Kamers met Aandacht 2 uur geleden
Afbeelding
Sugar 'n Spice, huisgemaakt gebak en gerechten op de vrijdagmarkt 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe inwoners Voorschoten bezochten 1e Cultuurproeverij! 21 uur geleden