Het Ouderenberaad zoekt versterking.
Het Ouderenberaad zoekt versterking. Foto: Eelkje Colmjon via Ouderenberaad

Ouderenberaad Zorg en Welzijn Zuid-Holland Noord zoekt versterking

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Het Ouderenberaad brengt in samenwerking met andere betrokkenen het ouderenperspectief in bij onderwijs, onderzoek en beleidsontwikkeling op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. Het Ouderenberaad is breed samengesteld met leden die gezamenlijk beschikken over kennis op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Zij hebben ervaring in netwerken en lobbyen en hebben vaardigheden in het formuleren van oplossingen en beleidsadviezen. Ook zijn de leden in staat gespreksbijeenkomsten te organiseren en ervaringen van ouderen te verzamelen. 

Acht keer per jaar worden er vergaderingen van het Ouderenberaad georganiseerd. Het voorbereidend en uitvoerend werk gebeurt in verschillende werkgroepen, bestaande uit de leden van het Ouderenberaad.

We vinden ouderenparticipatie (‘niet over maar mét ouderen’) van groot belang en daarom is het Ouderenberaad is op zoek naar nieuwe leden die zich willen inspannen om de stem van ouderen te laten horen. Bent u minimaal 60 jaar oud en woont u binnen onze regio? Heeft u enige kennis van de gezondheidszorg/-onderwijs, of van wonen en welzijn? Bent u bereid om 8 keer per jaar de vergaderingen van het Ouderenberaad bij te wonen en daarnaast actief te zijn in een of meer van de werkgroepen? Dan zijn wij op zoek naar u.

Bent u geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie? Stuur dan een mailtje naar ouderenberaad@lumc.nl, dan nemen we contact met je op. Graag vóór 20 juni 2022.Meer info: www.ouderenberaadzuidhollandnoord.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 8 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen gisteren 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1